ΕΣΗΕΜΘ: Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για την Ασφαλή Άσκηση του Δημοσιογραφικού Έργου σε Επικίνδυνο Περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων διοργανώνει διήμερο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με αντικείμενο την ασφαλή άσκηση του δημοσιογραφικού έργου σε επικίνδυνο περιβάλλον. 

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου (11.00-17.00) και το Σάββατο 29 Απριλίου (09.00-17.00), στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη (Στρατηγού Καλλάρη 5).

Τις εργασίες μπορούν να παρακολουθήσουν 15 δημοσιογράφοι, εκ των οποίων οι έξι θα προέρχονται  από περιοχές της περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης εκτός Θεσσαλονίκης (θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής).

Η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα που αφορούν την εκτίμηση κινδύνου, τη δημοσιογραφική κάλυψη διαδηλώσεων και άλλων γεγονότων με συνθήκες έντασης, τη διαδικτυακή ασφάλεια και την ασφάλεια επικοινωνιών. 

Εκπαιδευτής θα είναι ο βρετανός David Bevan, με εμπειρία τριών δεκαετιών στο συγκεκριμένο πεδίο και σταθερός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) σε ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στο πλαίσιο του Media Freedom Rapid Reponse και με επιμέλεια της  ΕΣΗΕΜ-Θ. 

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν αυτήν την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος το αργότερο ως την Κυριακή 23 Απριλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου