Ψάξτε βαθύτερα… Πώς θα αναγνωρίσετε τον ιδανικό σύντροφο για εσάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος σύντροφος για να ταιριάξετε, να κάνετε σχέση αλλά και να τη διατηρήσετε στον χρόνο; Αν πιστεύετε πως είναι η χημεία ή τα κοινά χόμπι, ίσως θα πρέπει να ψάξετε λίγο βαθύτερα.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Peter Pearson, το βασικό χαρακτηριστικό του ιδανικού συντρόφου είναι να έχει ίδιο αξιακό σύστημα με το δικό μας, με άλλα λόγια οι βαθύτερες αξίες του να συμπίπτουν με τις δικές μας.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Tech Insider, τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στην αρχή της γνωριμίας κάποια στιγμή καταλαγιάζουν, ενώ τα ενδιαφέροντα μπορεί να διαφοροποιηθούν μέσα στα χρόνια.

Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο και παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο θα κρατήσει μια σχέση είναι οι κοινές βαθύτερες αξίες.

Και όταν μιλάμε για βαθύτερες αξίες δεν εννοούμε το αν μας αρέσει να κάνουμε ποδήλατο ή να ακούμε μια συγκεκριμένη μουσική, αλλά για το πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή, τους ανθρώπους γύρω μας, τη φιλοσοφία μας για το πώς προχωράμε και εξελισσόμαστε, την πολιτική μας θεωρία κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου