Μητέρα μέσω παρένθετης κύησης έγινε 36χρονη στη Θεσσαλονίκη που έπασχε από καρκίνο του τραχήλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εν έτη 2023 η επιστήμη μπορεί… αποδεδειγμένα να κάνει θαύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστορία μιας 36χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη που έπασχε από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και πλέον έχει αποκτήσει τα… δίδυμα παιδάκια της.

Με δύναμη ψυχής και τη σημαντική συμβολή της επιστήμης η 36χρονη απέκτησε τους απογόνους της μέσω παρένθετης μητρότητας.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγόρης Γκριμπίζης μιλώντας στην ΕΡΤ -καθηγητής Γυναικολογίας στο ΑΠΘ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE) και Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ- η νέα μητέρα πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Πλον έχει θεραπευτεί από τον καρκίνο και, ούσα αποφασισμένη να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της, πραγματοποίησε την επιθυμία της μέσω της παρένθετης μητρότητας. Τα χαρμόσυνα νέα έγιναν γνωστά το περασμένο Σάββατο (22/04), ημέρα που τα δίδυμα ήρθαν στον κόσμο.

Σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα τόσο για την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, αλλά και λόγω των εξελίξεων στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η γυναίκα αυτή μπόρεσε να αποκτήσει παιδιά, εξήγησε ο κ. Γκριμπίζης, επισημαίνοντας πως ήταν επιθυμία της μητέρας να γίνει γνωστή η είδηση προκειμένου να δοθεί περισσότερη σημασία και δημοσιότητα στο θεσμό της «παρένθετης μητέρας».

Πηγή:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου