ΜέΡΑ25: Αυτό είναι το πρόγραμμα των 100 ημερών-Από τον «Ηρακλή» στον «Οδυσσέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα (30/4) το πρόγραμμα των 100 ημερών το ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα που «προσφέρει καινοτόμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα… πριν έρθει ο σοσιαλισμός ή η Δευτέρα Παρουσία!».

Αναλυτικότερα, στο πλάνο του κόμματος, επισημαίνεται η «κατάργηση του “Ηρακλή» και η αντικατάστασή του από τον «Οδυσσέα», που αφορά στη «δίκαιη και αποτελεσματική δημόσια εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, αλλά και στην εισαγωγή πλαφόν στη λιανική στο 5% του μέσου κόστους παραγωγής ρεύματος

«Κατάργηση του “Ηρακλή”, που ταΐζει με πρώτες κατοικίες και μικρομάγαζα τα αρπακτικά ταμεία. Και ίδρυση του “Οδυσσέα”, της δίκαιης και αποτελεσματικής δημόσιας εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και άμεση εισαγωγή πλαφόν στη λιανική στο 5% του μέσου κόστους παραγωγής ρεύματος. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή κατώτατων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

[…] ΦΠΑ από το 24% στο 15% και από το 13% στο 7%, με κατάργηση προπληρωμών και τέλους επιτηδεύματος για τους μικρομεσαίους. Πρόστιμα και λουκέτα σε σουπερμάρκετ όταν οι τιμές τους “τρέχουν” γρηγορότερα από το κόστος τους. Απαγόρευση στις τράπεζες να μας χρεώνουν για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Και ίδρυση του δημόσιου δωρεάν συστήματος συναλλαγών “Δήμητρα” που δεν θα είναι όμηρος ούτε των τραπεζιτών ούτε της Φρανκφούρτης.

Τέλος στις εξορύξεις και στις χερσαίες ανεμογεννήτριες. Κάθε πολυκατοικία, κάθε γειτονιά, κάθε χωριό και μια ενεργειακή κοινότητα εκμεταλλεύεται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο νέας Ενιαίας Δημόσιας ΔΕΗ. Μεγάλες επενδύσεις στο ντίζελ του μέλλοντος, το πράσινο υδρογόνο, στις πλωτές ανεμογεννήτριες και σε μονάδες μαζικής παραγωγής σύγχρονων μπαταριών σε παρακμάζουσες βιομηχανικές ζώνες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου