Εκλογές 2023: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα, που θα δημοσιευθεί περίπου το απόγευμα, θα διαλυθεί η Βουλή, ενώ μέχρι το Σάββατο 29 του μήνα, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών των κομμάτων.

Στις 2 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη νομιμότητα των συνδυασμών, αλλά και για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιεισαγγελέας του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που θα λάμβανε ηγετική θέση στους «Έλληνες», έχει βρει νέο τρικ έτσι, ώστε να μαζέψει τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη σε περίπτωση που το κόμμα του δεν κατέβει στις εκλογές.

Η λύση, που φαίνεται να προκρίνεται είναι να χρησιμοποιηθεί ως «κέλυφος» το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου «ΕΑΝ».

  • Οι περιοδείες

Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή εντολή ζήτησε και από την Πελοπόννησο, όπου περιόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να αποτρέψουν το σενάριο της κυβέρνησης των ηττημένων, το οποίο χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση.

«Για σκεφτείτε ένα σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη.

Τον Βαρουφάκη να επιστρέφει ως υπουργός Οικονομικών, τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποια άλλα στελέχη, τον Πολάκη ως υπουργό Υγείας.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε».

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι τα κουκιά δε θα βγαίνουν», προειδοποίησε και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει τις διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Κι όταν μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ‘εγώ δεν πρόκειται να κάνω κυβέρνηση των ηττημένων’, εγώ σας λέω, εδώ από τη Μεγαλόπολη, ότι δεν πιστεύω ούτε μία λέξη απ’ αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας.

Εάν τα κουκιά βγαίνουν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διστάσει να το κάνει».

  • Πολιτική διαμάχη

Το σενάριο μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, πυροδοτεί εκ νέου, λοιπόν, την πολιτική διαμάχη.

Αφορμή αυτή τη φορά, στάθηκαν οι δηλώσεις Τσακαλώτου και Δραγασάκη που εμφανίστηκαν θετικοί σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

Παρ΄ ότι τα δύο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ανασκεύασαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις δηλώσεις χαρακτήρισε το ενδεχόμενο σχηματισμού τέτοιου τύπου κυβέρνησης, «εξέλιξη αντίθετη στη λαϊκή βούληση».

Από το Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως βασική προϋπόθεση για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου