Διαγωνισμός Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος “Καν’το ν’ ακουστεί 2023”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης στους έξι φιναλίστ στην κατηγορία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην παραγωγή τραγουδιού.

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης συμμετέχει στο Διαγωνισμό «Κάν’το ν’ακουστεί 2023» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο με συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες:

  • Δημιουργία Ραδιοφωνικού μηνύματος
  • Δημιουργία Τραγουδιού

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η νέα γενιά για την Ειρήνη». Δεκαπέντε στο σύνολο μαθητές του τμήματος Β2 ασχολήθηκαν με αυτές τις δημιουργίες. Ειδική επιτροπή που συστήθηκε για την κάθε κατηγορία αξιολόγησε τις προσπάθειες 159 τραγουδιών και 265 ραδιοφωνικών μηνυμάτων απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Κροατία στις κατηγορίες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας κατατάχθηκε στους έξι (6) φιναλίστ στην κατηγορία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην παραγωγή τραγουδιού. Η ανάδειξη των νικητών και η βράβευσή τους θα γίνει 29 Απριλίου στη Ζάκυνθο, ενώ ήδη διενεργείται και η ψηφοφορία ακροατών μέχρι και τις 20 Απριλίου 2023 στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως.

Το τραγούδι των παιδιών που διακρίθηκε για τον τελικό έχει τίτλο GIVE PEACE A TRY. Τραγουδάει με τη βοήθεια και άλλων έξι παιδιών η Χρυσούλα Σουλιώτη που έγραψε τη μουσική και σε στίχους που γράφθηκαν στην Αγγλική συνεργατικά και από τα επτά παιδιά. Συγχαίρουμε και τις δυο ομάδες για την προσπάθειά τους και περιμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση του 1ου βραβείου και του νικητή του στο Φεστιβάλ της Ζακύνθου στο οποίο θα πάρουμε μέρος.


Μπορείτε να απολαύσετε το τραγούδι και τους στίχους του, καθώς και να ακούσετε το ραδιοφωνικό μήνυμα από την ομάδα των υπολοίπων παιδιών. Ακολουθεί το link για την ψηφοφορία των ακροατών στην οποία θα ήταν τιμή μας να συμμετάσχετε.

Μια καρδούλα για την ειρήνη δεν κοστίζει πολύ!

– πατἠστε στο http://vote.europeanschoolradio.eu/contest2023/listeners/el/Song-likes-new.php?sort=random&likio=1

  • – βρείτε το 8535,Give peach a try,
  • – κάντε like για να γεμίσει η καρδούλα από την αγάπη σας και
  • – δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη
  • όπως σας τραγουδά η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης..

Με εκτίμηση

Δράκου Βασιλική

Φιλόλογος 1ο ΓΕΛ Ξάνθης,

Τζαμπαζλής Αθανάσιος

Αγγλικής Φιλολογίας 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου