Η καλή ερωτική ζωή απαιτεί χρόνο και προσπάθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ποια είναι η φιλοσοφία σας σχετικά με το sεx; Θεωρείτε πως αν ταιριάζετε με τον άλλο, θα κάνετε καλό sεx ή ότι απαιτείται προσπάθεια για να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή;

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι συνήθως επικρατούν αυτές οι δύο αντιλήψεις: Από τη μια, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στον έρωτα – πεπρωμένο και μάλιστα με έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζουμε απόλυτα στο sεx, έναν άνθρωπο που είναι αδερφή ψυχή μας. Από την άλλη, κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι το καλό sεx δεν προκύπτει φυσικά, αλλά χρειάζεται προσπάθεια.

Το ποια φιλοσοφία θα ακολουθήσει κανείς, δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική του ζωή αλλά και την ίδια τη σχέση του καθώς και το πόσο ευτυχισμένος θα είναι μέσα σε αυτή.

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν τη δεύτερη φιλοσοφία, αισθάνονται πιο επιθυμητοί και απολαμβάνουν μεγαλύτερη σύνδεση με τον/την σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του sεx, ενώ είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή και από τη σχέση τους γενικότερα.

Αντίθετα όσοι πιστεύουν στο σεξουαλικό πεπρωμένο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ρίσκο να αισθανθούν απογοητευμένοι από τη σχέση τους. Αν με άλλα λόγια υπάρξει μια διαφωνία στο ζευγάρι γύρω από το sεx, οι άνθρωποι αυτοί την αντιλαμβάνονται σαν πλήγμα στη σχέση τους.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Jessica Maxwell, όσοι πιστεύουν στο πεπρωμένο στις ερωτικές σχέσεις, θεωρούν πως οποιαδήποτε δυσκολία σημαίνει πως η σχέση θα αποτύχει. Αντιθέτως όσοι πιστεύουν στην προσπάθεια, θεωρούν πως η καλή σεξουαλική ζωή απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου