ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών-Ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στην εξάρθρωση ενός δικτύου τρομοκρατών, το οποίο με καθοδήγηση από το εξωτερικό σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα προχώρησε η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • Είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • Είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,

Σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

  • Πακιστανοί οι συλληφθέντες, σχεδίαζαν επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής.

Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ένα τρίτο άτομο, το οποίο λειτουργούσε ως αρχηγός και έδινε οδηγίες από το εξωτερικό. Και το τρίτο άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι κι αυτός πακιστανικής καταγωγής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες στο δίκτυο τρομοκρατών θα χτυπούσαν εβραϊκούς στόχους στο κέντρο της Αθήνας θέτοντας σχέδιο σε τρεις φάσεις:

  • Επίθεση με αέριο
  • Επίθεση με βαρύ οπλισμό
  • Εκρηκτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου