Επίσημο: Κλείνει επ’ αόριστον για όλα τα οχήματα η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

  

Να κλείσει επ' αόριστον η γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, για όλα τα οχήματα, αποφάσισε, μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Το περιφερειακό συμβούλιο αργά το βράδυ της Πέμπτης (16/03) πήρε την σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, εισηγήθηκε προς την ελληνική αστυνομία την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στη γέφυρα στο Βελβεντό, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Η Περιφερειακή Αρχή, με μέλημα την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή».

Σημειώνεται ότι στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είχε διαπιστωθεί πρόβλημα σε δύο από τους τέσσερις τένοντες, μεταξύ 6ου και 7ου βάθρου. Κατόπιν αυτού, από το περασμένο Σάββατο είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, ενώ με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που δόθηκε στην κυκλοφορία το 1975, είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους σχεδόν 1,4 χιλιομέτρων. Η γέφυρα αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σερβίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου