Έκαιγαν πλαστικά και καθίσματα αυτοκινήτων – Συνελήφθησαν για περιβαλλοντική ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια
Στην Ξάνθη τους αφήνουν ανενόχλητους να καίνε λάστιχα…

Η είδηση μας έρχεται από την κοντινή, λόγω Εγνατίας Οδού πλέον, Θεσσαλονίκη και μας θυμίζει πως τελικά ισχύει αυτό που λέμε περί άλλης Ελλάδας μετά τον Νέστο. Και αυτό το αναφέρουμε γιατί στην Ξάνθη, έχουμε δει πάμπολλες φορές τους γνωστούς αγνώστους να καίνε λάστιχα μολύνοντας το περιβάλλον και γεμίζοντας την Ξάνθη με δηλητηριώδεις μαύρους καπνούς, αλλά ποτέ να μη τους συλλαμβάνουν και όλως τυχαίως ποτέ να μην τους βρίσκουν…

Διαβάστε το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από την Real.gr και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Δύο άνδρες, ένας 63χρονος και ένας 54χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για καύση καθισμάτων και πλαστικών μερών, που προέρχονταν από αποσυναρμολόγηση τμημάτων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω σε προαύλιο χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης να καίει πλαστικά και καθίσματα αυτοκινήτων σε αυτοσχέδιο χώρο καύσης, κατ’ εντολή του 54χροου ιδιοκτήτη της επιχείρησης με αποτέλεσμα την δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας και έντονης δυσοσμίας.

Στον χώρο υπήρχαν και άλλα απόβλητα προερχόμενα από παράνομη αποσυναρμολόγηση μερών αυτοκινήτων, καθώς η επιχείρηση στερείται σχετικής άδειας λειτουργίας και απόφασης έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων ή πρότυπων περιβαλλοντολογικών δεσμεύσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εμπρησμό από πρόθεση και παράβαση των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου