5G: Η νέα τεχνολογία στις συνδέσεις τηλεφωνίας και πόσο ασφαλής είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Βελτιωμένες τεχνολογίες ασύρματων δικτύων, τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς είναι πρωτογενείς τεχνολογίες που περιλαμβάνουν ζώνες χιλιοστομετρικών κυμάτων (26, 28, 38 και 60 GHz), προσφέροντας απόδοση έως και 20 gigabits ανά δευτερόλεπτο, δέκα μεγαλύτερη από τα 4G.

Το 5G είναι η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, χάρη στην ταχύτητά τους, τη χαμηλότερη καθυστέρηση και την παροχή μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα σημερινά δίκτυα 4G.

Αυτό σημαίνει ότι το 5G θα επιτρέψει την ταχύτερη μετάδοση περισσότερων δεδομένων, ακόμη πιο αξιόπιστες συνδέσεις και ταχύτητες ροής, αλλά και καλύτερες εμπειρίες παιχνιδιών.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του 5G είναι η δυνατότητά του να φέρει επανάσταση στο «Διαδίκτυο των πραγμάτων» (IoT), παρέχοντας την απαραίτητη υποδομή για την επικοινωνία των συσκευών IoT μεταξύ τους και την ανάπτυξη πιο… smart σπιτιών και πόλεων.

Παράλληλα, το 5G θα παρέχει πιο ασφαλή σύνδεση για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, με τις επιχειρήσεις να μεταδίδουν με ασφάλεια μεγάλες ποσότητες δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για παραβιάσεις της ασφάλειας, που θα βλάψουν αναπόφευκτα την πελατεία τους.

Εκτός από τη βελτιωμένη ταχύτητα και χωρητικότητα, το 5G προσφέρει και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, μεταξύ των οποίων τη διαχείριση μεγαλύτερου αριθμού ταυτόχρονων συνδέσεων, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να συνδέονται ταυτόχρονα, και τη μείωση της ανάγκης για ακριβές υποδομές και του κόστους παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το 5G θα είναι ενεργειακά αποδοτικότερο από τα σημερινά δίκτυα, συμβάλλοντας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της τρέχουσας υποδομής του διαδικτύου και την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων.

Στην Ελλάδα η πρώτη πόλη με δίκτυο 5G, ήδη από το 2018, είναι τα Τρίκαλα, ενώ το 2020 το 5G έχει εγκατασταθεί στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, η Δράμα, η Νάουσα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Ηγουμενίτσα κ.ά..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου