Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για μια υγιή καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η άσκηση και η καλή διατροφή είναι ο απόλυτος συνδυασμός για μια υγιή καρδιά και ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία.

H καρδιά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άσκηση και οι γιατροί δεν παύουν να υπενθυμίζουν ότι μια υγιής καρδιά μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε τον ενδεχόμενο κίνδυνο ασθενειών.

Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά, από τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου έως τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και της ροής του αίματος. Επίσης, η άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες, στη βελτίωση της διάθεσής σας και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σας.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για μια υγιή καρδιά και πώς μπορείτε να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας:

Καρδιαγγειακή άσκηση

Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι κάθε είδος άσκησης που αυξάνει τους καρδιακούς σας παλμούς και τους διατηρεί αυξημένους για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

  • το τρέξιμο
  • το τζόκινγκ
  • το κολύμπι
  • η ποδηλασία
  • το περπάτημα

Κάνοντας καρδιαγγειακή άσκηση, βοηθάτε στην ενίσχυση των καρδιακών μυϊκών σας ιστών, τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση του κυκλοφορικού.

Προπόνηση δύναμης

Η προπόνηση δύναμης είναι επίσης σημαντική γυμναστική επιλογή για μια υγιή καρδιά. Η προπόνηση δύναμης βοηθά στην αύξηση της μυϊκής σας δύναμης και αντοχής και μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γενικότερη φυσική σας κατάσταση.

Η προπόνηση δύναμης μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση:

  • βαρών
  • ταινιών αντίστασης

Δεδομένης της δύναμης που απαιτεί αυτή η άσκηση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερπροπονείστε ή ότι δεν πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και κόπωση.

Ασκήσεις ευλυγισίας

Μια εύκολη και αρκετά χρήσιμη άσκηση για να αποφεύγετε τους πόνους, τις ενοχλήσεις και τους τραυματισμούς, βοηθώντας και στην εκγύμναση της καρδιάς είναι οι ασκήσεις ευλυγισίας.

Για να αυξήστε, λοιπόν, την ευλυγισία όλου του σώματός σας και να ενδυναμώστε την καρδιάς σας, μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • τη γιόγκα
  • το πιλάτες
  • τις διατάσεις, που βοηθούν, επίσης, στη χαλάρωση των μυών και στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας σας.

Διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

Η διαλειμματική προπόνηση περιλαμβάνει την εναλλαγή περιόδων έντονης δραστηριότητας με περιόδους δραστηριότητας χαμηλότερης έντασης. Αυτός ο τύπος άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας, στην καύση περισσότερων θερμίδων και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας κατάστασης. Επιπλέον, η συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και στη βελτίωση της συνολικής σας αντοχής.

Και μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε αρκετά, καθώς η ξεκούραση αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε γυμναστικής ρουτίνας και δεν πρέπει να παραμελείται.

Η επαρκής ξεκούραση θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης, στη βελτίωση της πνευματικής σας διαύγειας και στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου