Γ. Ιερόπουλος – Πρ. Ξενοδόχων Ξάνθης: “θα μπορούσαμε να είμαστε μόνιμος τουριστικός προορισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης, Γιάννης Ιερόπουλος δηλώνει ευθέως ότι  “η Ξάνθη ενώ έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί ως τουριστικός προορισμός παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα…” αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η περιοχή δεν αποτελεί στόχο στήριξης απο το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και δεν γίνονται τα απαραίτητα και απο τους τοπικούς φορείς!

Ο κ. Ιερόπουλος, σημειώνει ότι “οι εκδηλώσεις της Αποκριάς δίνουν μια εντυπωσιακά σημαντική “ανάσα” στον προορισμό αλλά συγχρόνως τον καθιστούν όλο και πιο γνωστό.”

Και συνεχίζει: «Αυτό που περιμένουμε φέτος είναι πρωτόγνωρο. Αναμένουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή και από συλλόγους και από μεμονωμένους πολίτες, τόσο από Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ειδικά από Γερμανία. Υπάρχει επίσης μεγάλη προσέλευση Βουλγάρων και μάλιστα ακόμη και τα ξενοδοχεία που είναι στην οροσειρά της Ροδόπης από την πλευρά της Βουλγαρίας είναι γεμάτα. Έντονη είναι και η προσέλευση από την πλευρά της Τουρκίας ενώ υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και από Ρουμανία. Φυσικά σε εμάς δεν υπάρχει κρεβάτι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πολλοί έχουν στραφεί πλέον στις γύρω περιοχές, Κομοτηνή, Καβάλα, Κεραμωτή κτλ. Περιμένουμε πάνω από 100.000 άτομα την ημέρα της Κυριακής πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Υπάρχουν πάρα πολλά λεωφορεία που θα έρθουν και ως ημερήσια εκδρομή»,

Εκείνο που διευκρινίζει ο κ. Ιερόπουλος είναι “ότι για την Ξάνθη, που έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, οι εκδηλώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για την τοπική οικονομία.”

   «Έχουμε οργανωθεί πάρα πολύ καλά, για τη στάθμευση των λεωφορείων και τις μετακινήσεις αλλά μέχρι τώρα ο κόσμος που υποδεχόμασταν, εννοώ πριν από την πανδημία, ήταν από 50 έως 70.000 άτομα», προσθέτει.

    «Γίνονται πολλές προσπάθειες και από εμάς και από την Περιφέρεια να αναδείξουμε την Ξάνθη ως τουριστικό προορισμό αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο, είναι ένας τόπος απίστευτης ομορφιάς, με τα Στενά του Νέστου και τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, τον Λειβαδίτη, τα θερμά Λουτρά, το Πόρτο Λάγος, τη λίμνη Βιστωνίδα, την παλιά πόλη, το μουσείο Αβδήρων και πολλά ακόμη που μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη», υπογραμμίζει ο κ.Ιερόπουλος.

Πηγη: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου