ΘΛΕ: Με πολλές εκδηλώσεις η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πέπη Στάντσιου:

«Οι εκδηλώσεις που φέρουν λαογραφική χροιά «αγκαλιάζονται» πάντα από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Ευελπιστούμε μόνο ο καιρός να σταθεί σύμμαχός μας, ώστε να έχουμε μια ακόμη πετυχημένη χρονιά»

Δυναμική και φέτος είναι η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, γεγονός που επιβεβαιώνει το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, από σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ξεκινάνε οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων και πιο συγκεκριμένα, την αρχή αναμένεται να κάνει το γλέντι λαογραφίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, το οποίο θα πλαισιωθεί από τους λαογραφικούς συλλόγους. Ενώ, την ερχόμενη Δευτέρα μέλη του παιδικού και εφηβικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων θα χορέψουν μακεδονικούς χορούς στο αμφιθέατρο Ξάνθης.

Παράλληλα, την Παρασκευή, 17 του μηνός, θα ξεκινήσει από τις 17.30 η ώρα το απόγευμα στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων παιδικό μπαλνταφάν. Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο Ξάνθης το τμήμα ενηλίκων, αυτή τη φορά, θα χορέψει μακεδονικούς χορούς.


Την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και πιο συγκεκριμένα την τελευταία Πέμπτη της αποκριάς, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μπαλνταφάν του Λυκείου Ελληνίδων. Ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το «καρναβαλικό πάρτι της φωτιάς» για ενήλικες στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στο πλαίσιο των φετινών ΘΛΕ, ανοικτό θα παραμείνει το εκθετήριο ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων για το τελευταίο Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων. Ο χώρος λειτουργεί και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατόπιν συνεννοήσεως. Υπάρχει, μάλιστα, σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας που προβλέπει ξεναγήσεις μαθητών στο χώρο αντί μαθητικής εκδρομής. Την περίοδο των εορτών Παλιάς Πόλης και Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων το εκθετήριο παραμένει ανοικτό για το ενδιαφερόμενο κοινό.


Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κυρία Πέπη Στάντσιου, «αναμένουμε μεγάλη επισκεψιμότητα στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών καθώς ο κόσμος έχει κουραστεί από την κοινωνική απομόνωση των τελευταίων δυόμιση χρόνων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι πολλοί, δε, ανάμεσα σε αυτούς που θα επισκεφτούν την πόλη μας που αγαπούν και εκτιμούν την παράδοση. 

Οι εκδηλώσεις που φέρουν λαογραφική χροιά «αγκαλιάζονται» πάντα από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Ευελπιστούμε μόνο ο καιρός να σταθεί σύμμαχός μας, ώστε να έχουμε μια ακόμη πετυχημένη χρονιά».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου