Τουρκία: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στα τουρκο-συριακά σύνορα – 76 νεκροί

Δεν υπάρχουν σχόλια


Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (6/2) τα ξημερώματα στη νότια – νοτιοανατολική Τουρκία και σε περιοχές της Συρίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 76 άτομα.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψαν αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, 23 άτομα βρήκαν ακαριαίο θάνατο στην επαρχία Μαλάτια, ενώ άλλα 420 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με της πρώτες εκτιμήσες της τουρκικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων, εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών.

Όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σεισμός έγινε αισθητός στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, ενώ κράτησε για τουλάχιστον 1 λεπτό, με δεκάδες κτίρια να καταρρέουν στις περιοχές Ούρφα, Ντιγιάρμπακιρ και Οσμάνιγε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επεσήμανε ότι βασικό μέλημα των Αρχών είναι η αρωγή σε όσους έχουν παγιδευτεί, καλόντας, μάλιστα, τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου