Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται για 7η μέρα οι απεγκλωβισμοί – 34.179 νεκροί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ανθρώπων από τα χαλάσματα που άφησαν οι φονικοί σεισμοί σε Τουρκία σε Συρί
α.

Αναλυτικότερα, χθες (12/2) το απόγευμα, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό ένα παιδί 7 ετών, το οποίο είχε παγιδευτεί για 163 ώρες στα συντρίμμια του σπιτιού του στο Χατάι, αλλά και μια 62χρονη γυναίκα.

Στην ίδια περιοχή, βγήκαν σώοι από τα χαλάσματα ένα 10χρονο κορίτσι και ο πατέρας της και μια 55χρονη γυναίκα, που είχαν εγκλωβιστεί για σχεδόν 160 ώρες.

Στην Αντιόχεια, απεγκλωβίστηκαν μετά από έξι ημέρες τρία παιδιά, ηλικίας 9, 11 και 12 ετών.

Στο Καχραμάναρας, διασώθηκε μετά από 158 ώρες ένα αγοράκι 3 ετών, ενώ διασώστες από το Ελ Σαλβαδόρ ανέσυραν ζωντανούς στο Σεχίτ Αϊλελέρι μια γυναίκα με το παιδί της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία έφτασε τους 34.179 νεκρούς. Η Τουρκία θρηνεί την απώλεια 29.605 ανθρώπων, ενώ η Συρία 4.574.

  • Πρόσθετη βοήθεια στην Τουρκία υπόσχεται η ΕΕ

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της Κομισιόν της ΕΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι θα δοθεί πρόσθετη βοήθεια στην πληγείσα από τον σεισμό Τουρκία.  

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι «η Επιτροπή θα παράσχει πρόσθετη υποστήριξη και θα ανταποκριθεί στο τελευταίο αίτημα της Τουρκίας για περισσότερα καταλύματα — ιδίως σκηνές, κουβέρτες, θερμάστρες».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τα «θερμά της συλλυπητήρια και τα συλλυπητήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλες τις ζωές που χάθηκαν και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό».

Μάλιστα, η ΕΕ ελπίζει να συγκεντρώσει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Τουρκία και τη Συρία κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης χορηγών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Συνολικά 21 κράτη μέλη της ΕΕ και τρία συμμετέχοντα κράτη έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 38 ομάδες αποστολές, αποτελούμενες από 1.651 άτομα και 106 σκύλους έρευνας και διάσωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου