Πρώτο ραντεβού: 5 τρόποι για να μην απογοητεύσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Άγχος, αμηχανία, προσμονή και… περιέργεια είναι τα πρώτα συναισθήματα που σας κατακλύζουν όταν βγαίνετε για πρώτη φορά ραντεβού.

Κι αυτό γιατί θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε καλή εντύπωση και ότι θα δείξετε στη συντροφιά σας τον πραγματικό σας εαυτό, χωρίς να τον κάνετε να βαρεθεί ή να αισθανθεί ότι αναλώνεστε σε μια προσωπική προβολή, χωρίς να τον ακούτε.

«Κλειδί» για ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού είναι να μην το θεωρήσετε σαν μια συνέντευξη για δουλειά, γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε με οποιονδήποτε τρόπο την υπερβολή, ακούστε τη συντροφιά σας, κινηθείτε άνετα, εμπνέοντας σιγουριά και θυμηθείτε, να είστε απλά ο εαυτός σας.

Σε κάθε περίπτωση, για να διασφαλίσετε ότι το πρώτο σας ραντεβού θα κυλήσει ομαλά και θα υπάρξει και δεύτερο (ίσως και τρίτο), καλό θα ήταν να έχετε στο μυαλό σας πέντε απλές συμβουλές:

1. Να είστε συνεπείς

Τίποτα δεν είναι χειρότερο σε ένα ραντεβού από το να εμφανίζεσαι αργοπορημένος.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ακόμα και αν έχετε αργήσει, να τηλεφωνήσετε ή να στείλετε μήνυμα στο ραντεβού σας για να τον ενημερώσετε.

Σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι τείνουν να περιμένουν 5 – 20 λεπτά, σημειώνοντας ότι το να αργείς είναι αγένεια και οπωσδήποτε δεν δείχνει πρόθεση για μονιμότητα.

2. Ντυθείτε κατάλληλα

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική, οπότε καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι το ραντεβού σας θα σας δει στα καλύτερά σας.

Αποφύγετε οτιδήποτε πολύ φανταχτερό ή αποκαλυπτικό και επιλέξετε κάζουαλ ρούχα, καθαρά και προσπαθήστε να μη δείχνετε ατημέλητοι.

3. Ξεχάστε το κινητό σας

Βασικότερος στόχος του πρώτου ραντεβού είναι να γνωρίσεις τον άλλο, γι’ αυτό οποιαδήποτε προσκόλληση στο κινητό σας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Καλό είναι να θυμάστε ότι το ραντεβού σας αξίζει το 100% της προσοχής σας, κάτι που θα πετύχετε αν αποφύγετε να τσεκάρετε τα μηνύματά σας ή να κάνετε scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

4. Να είστε καλός ακροατής

Δείξτε στη συντροφιά σας ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτόν, προκειμένου να σας ανοιχτεί και να σας εμπιστευτεί.

Σκεφτείτε «ανώδυνες» ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να γνωριστείτε καλύτερα χωρίς να γίνετε αδιάκριτοι. Τα χόμπι, η δουλειά, η μουσική, οι αγαπημένοι προορισμοί είναι μερικά μόνο από αυτά τα θέματα που θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για να καταλάβετε αν ταιριάζετε.

5. Μη συμπεριφερθείτε σαν να έχετε ήδη σχέση

Το ότι βγήκατε ραντεβού δε σημαίνει ότι θα παραμείνετε κατ’ ανάγκη μαζί.

Αν θέλετε να ακολουθήσει και δεύτερο ραντεβού, καλό είναι να αποφεύγετε τις πολλές ερωτήσεις για το πώς βλέπει το γάμο, αλλά και σε δικές σας πεποιθήσεις για το πώς πρέπει να είναι μια σχέση, τι δε θέλετε να ξαναζήσετε, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διαλύσετε το συννεφάκι ρομαντισμού.

Και να θυμάστε πάντα, δεν υπάρχει καλύτερη συμβουλή για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού, από το να είστε απλά… εσείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου