Αλλαγή φρουράς στο Δ’ Σώμα Στρατού… – Τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης το πρωί της Δευτέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού με έδρα την Ξάνθη και χώρο ευθύνης και τον Έβρο.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ» στην Ξάνθη, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»(Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, νυν Διοικητή της 1ης Στρατιάς, στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.

Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, Διοικητής της 1ης Στρατιάς: Είμαι υπερήφανος διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να διοικήσω επί έναν περίπου χρόνο το ΔΣΣ, τον ισχυρότερο σχηματισμό του ελληνικού στρατού με τις πολύ υψηλές δυνατότητές του.

Μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τσιόπλος τόνισε στην ομιλία του πως παραδίδει σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητού του Δ’ ΣΣ έχοντας ήδη αναλάβει τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, νιώθοντας ιδιαίτερα υπερήφανος διότι του δόθηκε η ευκαιρία να διοικήσει επί έναν περίπου χρόνο το Δ’ ΣΣ, τον ισχυρότερο σχηματισμό του ελληνικού στρατού με τις πολύ υψηλές δυνατότητές του.

«…Ευχαριστώ τον Θεό που έδωσε δύναμη και κουράγιο σε όλους μας να ανταποκριθούμε με αξιοπρέπεια και συνέπεια στο δύσκολο έργο μας…» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού: Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια καθόσον σε αυτήν τη θέση υπηρέτησαν σπουδαίοι αξιωματικοί οι οποίοι διακρίθηκαν για το έργο τους.

Ο νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια της ομιλίας του: «…Σαν πρώτιστο καθήκον αισθάνομαι την ιερά υποχρέωση να υποκλιθώ με σεβασμό στις πολεμικές σημαίες των σχηματισμών, συγκροτημάτων και μονάδων του σώματος στρατού και αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς μας καθώς επίσης και στους πεσόντες σε ειρηνική περίοδο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε και των ευθυνών και υποχρεώσεων που επωμίζομαι και απορρέουν από αυτή έναντι της πατρίδας, των προϊσταμένων και υφισταμένων μου, των προκατόχων μου αλλά και απέναντι σε κάθε πολίτη της Θράκης, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου ώστε με την βοήθεια του Θεού να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου…».

  • Βιογραφικό νέου Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού

  Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος γεννήθηκε το 1966 στο Γύθειο Λακωνίας. Εισήλθε το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου. Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του.

Το 2000 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και το 2002 φοίτησε στη Διακλαδική Σχολή Επιτελών Εθνικής Άμυνας (Δ.Σ.Ε.Α). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στην 96 ΑΔΤΕ. Το 2005 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 572 ΕΤΠ. Ακολούθως υπηρέτησε ως επιτελής στο ΓΕΣ.

Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2012, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.). Ακολούθως το 2013 μετατέθηκε στο ΓΕΣ.

Το 2015 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 1/38 ΔΤΕ, με έδρα τη Ρόδο. Το 2016 μετατέθηκε στο ΓΕΣ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή ΔΠΖ. Το 2017 προάγεται σε Ταξίαρχο και του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ«ΧΙΟΣ», με έδρα τη Χίο. Το 2018 τοποθετείται στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΔΙΔΕΚΠ. Το 2019 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται Διοικητής στη ΙΙ M/K MΠ «ΕΛΑΣΣΩΝ». Το 2020 τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Υποδιοικητή ΓΕΠΣ-ΔΙΔΙΟΕ και ακολούθως το 2021 του ΔΑ’Κ. Τo 2022 προήχθη σε Αντιστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη ΓΕΣ.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 17 Ιανουαρίου 2023 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ». Του έχουν απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από το βαθμό του Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων Applied Strategy and International Security του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ και στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Είναι νυμφευμένος και έχει 2 τέκνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου