Ρωσία: Στρατιωτικές επιδείξεις με πυραύλους Yars – Φόβοι για χτύπημα στο Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι στρατιωτικές επιδείξεις της Ρωσίας, με το Κρεμλίνο να αναπτύσσει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κοντά στα δυτικά του σύνορα.

Αναλυτικότερα, στα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν φαίνεται η νέα ανάπτυξη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας, ενός στρατηγικού πυραύλου Yars – ο οποίος μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή και να «ταξιδέψει» στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα την περασμένη Τετάρτη (14/12), απόστρατος Ρώσος στρατηγός είπε ότι η Μόσχα πρέπει να «χτυπήσει» πρώτα το Λονδίνου και μετά την Ουάσιγκτον.

Η τελευταία ανάπτυξη του στρατηγικού πυραύλου Yars στην Τβέρ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ από τη βάση Κοζέλσκι, έρχεται καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν εντείνει τα πυρηνικά του χτυπήματα από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με τη Δύση να θεωρείται ο κύριος στόχος του.

Άλλωστε, εν όψει της ετήσιας Ημέρας Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της χώρας, ο Πούτιν επανήλθε στις συνηθισμένες απειλές του, ενώ ο Διοικητής της Στρατηγικής Πυραυλικής Δύναμης της Ρωσίας, Συνταγματάρχης Σεργκέι Καρακάγιεφ είπε στο Zvezda TV:

«Ένα σύνταγμα πυραύλων στην περιοχή του Τβερ έχει τεθεί σε υπηρεσία μάχης με ένα οδικό κινητό σύστημα Yars».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Ρωσία απέδειξε τους πυραύλους της Yars ήταν τον Οκτώβριο, όταν ο Πούτιν επέβλεπε τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις Grom.

Ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Κοροτσένκο, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ασκήσεις ήταν μια πρόβα για το επερχόμενο «πλήγμα» του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο στρατηγός Γκουρούλεφ είπε την Πέμπτη ότι η Δύση είναι αποφασισμένη να δει την Ουκρανία να επιτίθεται στη Ρωσία.

«Τότε γιατί ντρεπόμαστε να πούμε ότι πρέπει να χτυπήσουμε το Λονδίνο; Δεν λέω ότι πρέπει να τους γκρεμίσουμε όλους. Πρέπει να καταφέρουμε καίρια πλήγματα σε κρίσιμες εγκαταστάσεις – κέντρα ελέγχου, στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια.

Είμαι βέβαιος ότι πρέπει να έχουμε έναν κατάλογο στο Γενικό Επιτελείο και ενημερώνεται συνεχώς… Είναι πυρηνικά ή όχι;

Εάν δεν είναι πυρηνικό, πρέπει να υπολογίσετε πόσα πλοία, αεροσκάφη, δορυφόρους και μεγάλης εμβέλειας drones χρειάζονται.

Και μια απεργία στο Λονδίνο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θα ήταν η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση προς τους πραγματικούς λήπτες αποφάσεων, την Ουάσιγκτον», ανέφερε ο Γκουρούλεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου