Ενημερωτική-επιμορφωτική επίσκεψη του ΤΕΕ Θράκης στο εργοστάσιο της Sunlight

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ενημερωτική-επιμορφωτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας Sunlight Group στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Θράκης και την εταιρεία, στα πλαίσια ενημέρωσης-συνεργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, για επενδύσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό και συγχρόνως παραγωγικό, ερευνητικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.

Η Sunlight δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ξάνθης για περισσότερα από 30 χρόνια και αποτελεί σημαντικό εργοδότη, τόσο για εργατοτεχνικό προσωπικό, όσο και για μηχανικούς-επιστήμονες που στελεχώνουν το πολυπληθές τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας.

Μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ Θράκης, αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες και προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (Μέτρα Ατομικής Προστασίας), παρακολούθησαν αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό της Sunlight Group. Ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου που παράγει η εταιρεία, τις υπερσύγχρονες και καινοτόμους μεθόδους παραγωγής, αλλά και για τα πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης των προϊόντων παραγωγής. Τέλος, υπογραμμίστηκε η απόλυτη προσήλωση της εταιρείας στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τηρεί για την προστασία των περισσότερων από 1.000 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίσθηκε η ανάγκη συνέχισης των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος – όπως έρευνα, καινοτομία, θέσεις εργασίας (με  ιδιαίτερη αναφορά στο δωδεκάμηνο πρόγραμμα αποφοίτων που προσφέρει η εταιρεία σε νέους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων), ενώ ζητήθηκε από το ΤΕΕ Θράκης να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας από την εταιρεία σε μηχανικό του Τμήματος.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα μέλη του ΤΕΕ Θράκης να ξεναγούνται στα τμήματα παραγωγής και αποθήκευσης του εργοστασίου της Sunlight.

To TEE Θράκης ευχαριστεί τα στελέχη της εταιρείας Sunlight Group για την υποδειγματικά άρτια οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση των μελών του τμήματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου