Hμερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ξάνθης, με τους Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή και Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αν. τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσαν οι άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, “Δικαιοσύνη παντού”  και στόχο της ήταν η επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και η εξειδίκευση  των  6 αξόνων του προγράμματός μας. Ένα πρόγραμμα κυβερνητικό, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τοπικά θέματα, η μικροεπιχειρηματικότητα, η γεωργία, ο τουρισμός απασχόλησαν τους συμμετέχοντες και ακούστηκαν οι δυσκολίες, τα προβλήματα, η σημερινή κατάσταση αλλά και προτάσεις με λύσεις που μπορούν να υπάρξουν.

Σε αυτό το πλαίσιο καλέστηκαν παραγωγικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της κοινωνίας αλλά κυρίως πολίτες για να συζητήσουν για τις δικές τους ανάγκες. Σκοπός μας είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την τοπική κοινωνία και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κουρτίδης Κ, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην περιφέρειας ΑΜΘ Κ. Κατσιμίγας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Ξάνθη για Όλους»  Σάββας Μελισσόπουλος, και ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Ξάνθης, Χρήστος Παμπουκίδης.

Στην εκδήλωση αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση, τα αδιέξοδα της πολιτικής που ασκείται από τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για την υπέρβαση των αδιεξόδων της καταστροφικής για τη χώρα πολιτικής της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έγιναν συναντήσεις και με τους εργαζόμενους του Καζίνου, με το ΔΣ του συλλόγου ΑμεΑ, με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, με το σωματείο Αλιέων Βιστωνίδας καθώς και  με αγρότες και μελισσοκόμους, στο Πόρτο Λάγος.

“Δικαιοσύνη παντού ” για

  • – την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,
  • – για την ενίσχυση του εισοδήματος
  • – για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους
  • – για την παραγωγική ανασυγκρότηση
  • -για ισχυρό δημοκρατικό κράτος και για
  • – τη δημογραφική πρόκληση.

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, είναι εφικτό να λυθούν, με άλλες πολιτικές επικεντρωμένες στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Η συμμετοχή του πολίτη απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου