Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το festival Αργεντίνικου tango στην Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με πρωτοβουλία του εργαστηρίου Tango Aires της Φ.Ε.Ξ. πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 25.11.2022 και 27.11.2022 festival Αργεντίνικου tango στην Ξάνθη.

120 χορευτές από 7 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν την περιοχή μας συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μουσική και το χορό με την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Το festival ξεχώριζε ήδη από την αναγγελία του σε σχέση με όσα αντίστοιχα διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις κάθε χρόνο. Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν στο Σπίτι πολιτισμού, στην Καπναποθήκη Οθωμανικού Μονοπωλίου «Ρεζή» και στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Με τον τρόπο αυτό, μουσικές που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μεταξύ 1900 – 1950 ακουστήκαν σε χώρους που γνωρίσαν την ακμή τους σε αντίστοιχες χρονικά περιόδους.

Οι αξιολογήσεις των επισκεπτών, οι δημόσιες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η υπόσχεση να επισκεφτούν την πόλη μας το συντομότερο δυνατό, είναι για όλους εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του festival θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και το προσωπικό του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης για την παραχώρηση των χώρων και την άψογη συνεργασία τους με σκοπό την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Αναγνωρίζουμε τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλετε για την συντήρηση και ετοιμότητα των χώρων που μας παραχωρήθηκαν. Δεν αποτελούν απλά σημαντικό σημείο αναφοράς του παρελθόντος και μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Στεγάζουν σήμερα δράσεις πολιτισμού και συνεχίζουν να αφήνουν το αποτύπωμά τους στην πόλη μας. Όλοι πρέπει να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο κάθε ενέργεια που κάνετε για τη διατήρηση και ανάδειξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου