Συνάντηση Φανουράκη-Παντελεήμονα με Ευφραίμ, στο Μετόχι της Μονής Βατοπεδίδου στο Π. Λάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με ανάρτησή του στο fb ο Αντ' αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Ευφραίμ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων
Αυτούσια η ανάρτηση:
Manolis Fanoyrakis. Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχό μας Μανώλη Τσέπελη, παραβρέθηκα σήμερα, στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερείς από την Μητρόπολη Ξάνθης και Βατοπεδινούς πατέρες.

Πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού βρίσκονται από χθες στο Βατοπαιδινό μετόχι, ενώ το παρόν έδωσαν Αξιωματικοί των Σωμάτων του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και οι τοπικές αρχές.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους χώρους της Ιεράς Μονής. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, καθώς μου δόθηκε η μεγάλη τιμή και ευλογία να κρατήσω κι εγώ για λίγο την σεπτή εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Στη σύναξη που ακολούθησε στο Αρχονταρίκι είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Γέροντα Εφραίμ, τονίζοντας τη σημασία του Μετοχίου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου ως πνευματικός φάρος και αναπτυξιακός μοχλός για την ευρύτερη περιοχή και να τον ευχαριστήσω για την παρουσία και τις πατρικές του συμβουλές.

Ο Γέρων εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιοχή και ιδιαίτερα για τον Δήμο Ξάνθης και μου ζήτησε να μεταφέρω στη δημοτική αρχή, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας τις πατρικές του ευχές, καλώντας τους πιστούς να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην προσευχή και την πνευματικότητα, καθώς αποτελεί την οδό για να φτάσουμε όλοι, όπως είπε, στην αληθινή αγάπη προς τον πλησίον, που είναι η προέκταση της πραγματικής αγάπης προς τον Θεό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου