Χωρίς αλκοόλ αλλά με γαλοπούλα και βασιλόπιτα το «χριστουγεννιάτικο καλάθι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 «Στο τραπέζι» να ενταχθούν μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών

Σχετικά με το «χριστουγεννιάτικο καλάθι» και το «καλάθι του ¨Αϊ Βασίλη», μίλησε χθες, o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. 

 •  Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8:

«Ομοίως, μια άλλη συζήτηση που γίνεται, και έχει φτάσει πολύ κοντά στην ευδοκίμηση είναι να ξεκινήσουμε και ένα ξεχωριστό καλάθι που αφορά τα παιδικά παιχνίδια. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που πρωτίστως απευθύνεται στα μικρά παιδιά, συνεπώς και εκεί θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια και με τα εξειδικευμένα καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και με όλη την υπόλοιπη αγορά όπου πωλούνται παιχνίδια που είναι κατάλληλα για τα παιδιά, προκειμένου να δώσουν κάπως χαμηλότερες τιμές και να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε το καθεστώς των ανατιμήσεων και σε αυτή την κατηγορία προϊόντων». 

Το «χριστουγεννιάτικο καλάθι» θα διαρκέσει μόνο για τις γιορτές και συγκεκριμένα για τρεις εβδομάδες, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2023, ενώ το «καλάθι του ¨Αί Βασίλη» από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου 2013. 

Επιπλέον κωδικοί στο εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»

 • Το «καλάθι του νοικοκυριού», θα είναι επαυξημένο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Όπ
ως δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ένα από τα τέσσερα προϊόντα που θα προστεθούν στο «καλάθι» είναι η γαλοπούλα, ενώ θα υπάρχει ένας επιπλέον κωδικός κρέατος, ενδεχομένως το μοσχάρι. Ήδη υπάρχουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα, άλλες δύο κατηγορίες κρέατος, το κοτόπουλο και το χοιρινό. Μάλιστα, θα υπάρξουν για πρώτη φορά γλυκά.

«Τις περιόδους των εορτών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι σημαντικό γιατί όλοι αγοράζουν γλυκά και ειδικά είναι πολύ σημαντικά για τα μικρά παιδιά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «το γλυκό το οποίο σκεφτόμαστε προφανώς είναι η βασιλόπιτα, η οποία είναι πολύ βασική και θα την πάρουν όλοι».

Τέλος, όσον αφορά το αλκοόλ, ο κ. Αναγνωστόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού», εξηγώντας ότι «Το καταλαβαίνουμε όλοι γιατί δυστυχώς υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού. Θα ήταν απαράδεκτο και για την κυβέρνηση, αλλά και για οποιονδήποτε σχεδιάζει τέτοια μέτρα, να δώσει φθηνό αλκοόλ σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα». 

Το «καλάθι του Άί Βασίλη» 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα προϊόντα, που έχουν «πέσει στο τραπέζι», για να ενταχθούν στο Καλάθι» είναι:

 • Eπιτραπέζια και παζλ
 • Κούκλες
 • Βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες
 • Κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας
 • Εκπαιδευτικά παιχνίδια
 • Αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα
 • Ποδήλατα
 • Παιχνίδια εξωτερικού χώρου
 • Παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.) 
 • Ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το «καλάθι» θα αφορά σίγουρα τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, Jumbo και Μουστάκα, τα οποία και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας της αγοράς και είναι -σχεδόν – αδύνατο να λείπουν από τις νέες ρυθμίσεις. Ενδεχομένως να ενταχθούν και σούπερ – μάρκετ, πωλητές παιχνιδιών, αλλά και μικροκαταστήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου