Θέρμανση: Από τη νέα χρονιά καταργείται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο χειμώνας φέτος, μέχρι στιγμής ήταν πολύ «μαλακός», με πολλούς καταναλωτές να μην έχουν κάνει ακόμη χρήση πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο, όσο πλησιάζει το τέλος του 2022, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι οι κατάλληλες ημέρες για να βάλουν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης ή όχι.

Η καλοκαιρία βοήθησε την τσέπη των καταναλωτών, με πολλούς να καθυστερούν να βάλουν πετρέλαιο μέχρι τώρα, ο χειμώνας όμως είναι ακόμα μπροστά μας και το κόστος της θέρμανσης είναι αναπόφευκτο.

Όσα σπίτια χρησιμοποιούν πετρέλαιο, πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα εκμεταλλευτούν την υψηλή επιδότηση που ισχύει μέχρι το τέλος του έτους ή αν θα περιμένουν μια αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου μέσα στην επόμενη χρονιά, κάτι που δε φαίνεται πιθανό πως θα γίνει σύντομα.

Οι τιμές

  • Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1.127 €/ λίτρο.
  • Από 1/1/2023 θα ισχύσει η μείωση της κρατικής επιδότησης κατά 10 λεπτά, ενώ στο τραπέζι είναι και η ενδεχόμενη κατάργηση της επιδότησης από τα διυλιστήρια +3.75 λεπτά.
  • Έτσι, η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το νέο έτος θα κυμανθεί περίπου στο 1.264 €/ λίτρο, αύξηση δηλαδή +12%.
  • Ένας καυστήρας που χωρά 500 λίτρα πετρέλαιο, σήμερα γεμίζει στην τιμή των 564 ευρώ, ενώ από το νέο έτος θα χρειάζεται 632 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου