Κ. Κουρτίδης: Κοντά στους στόχους που έθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Όπως δείχνει το πράγμα, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, βρίσκεται κοντά στους στόχους που έθεσε με την ανάληψη των καθηκόντων του ένα μόλις χρόνο πριν.

Εξ αρχής είχε θέσει το ζήτημα των δρόμων που συνέδεαν την Ξάνθη με το Πόρτο Λάγος και την Καβάλα καθώς και την λειτουργία του Πολυχώρου του Μ. Χατζηδάκη και  ένα μόλις χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, οι Εθνικοί δρόμοι, πριν πιάσουν τα κρύα και οι παγωνιές έχουν ασφαλτοστρωθεί ή ασφαλτοστρώνονται και ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» ζωντάνεψε.

Πριν αρχίσουν οι παγωνιές, οι δρόμοι προς Καβάλα από τον Νέστο και προς την Ξάνθη, πέφτει άσφαλτος, μετατρέποντάς τον από επικίνδυνο σε ασφαλή και επίσης ο εθνικός δρόμος προς Λάγος έπεσε η άσφαλτος και δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στην οδήγηση.

Όσο για τον Πολυχώρο πλέον, είναι θέμα αν θα βρεθεί κενό Σαββατοκύριακο για να φιλοξενηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αρμόζουν στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μ. Χατζηδάκη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κ. Κουρτίδης «εκμεταλλεύτηκε» στο έπακρο τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφή για να μεταφέρει σε πολλούς οικισμούς την μνήμη, βγάζοντας από την λήθη τα γεγονότα και δίνοντας τα σαν κτήμα στους ανθρώπους της περιφέρειας της Ξάνθης.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε λιβανιστήρια του Κ. Κουρτίδη, ενός αξιολογότατου νομικού και πολιτικού, αυτά που έκανε σε ένα μόλις χρόνο δεν έγιναν με τους προηγούμενους, χωρίς βεβαίως να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το έργο του καθενός, όμως, παρόλο που η περιφέρεια της Ξάνθης ερημώνει, κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν νοιάστηκε να στηρίξει τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών της Ξάνθης και ιδιαίτερα των ορεινών.

Ο Κ. Κουρτίδης πέτυχε ίσως το σημαντικότερο έργο που μπορούσε να πετύχει ντόπιος πολιτικός και εδώ μιλάει η πραγματικότητα μόνη της.

Η επιδότηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς τους ερημωμένους οικισμούς και ιδιαίτερα τους ορεινούς, πέρα από το πρακτέο, δίνει το μήνυμα ότι κανένας Ξανθιώτης δεν ξεχνιέται όσο μακριά από την Ξάνθη και αν μένει.

Αυτό το μήνυμα δίνει ελπίδα, σημειώνουμε και πάλι, πέρα από το πρακτέο, δίνει την ελπίδα στους μέχρι τώρα ξεχασμένους, υπέργηρους στην πλειονότητα κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών ότι κάποιος μέσα στα γραφεία της πόλης, τους σκέφτεται και τους λογαριάζει.

Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κ. Κουρτίδης στους απόμαχους και απομονωμένους χωριανούς.

Από αυτό το σημείο και μετά, λίγη σημασία έχει αν κάποιοι παππούδες και γιαγιάδες χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Σημασία έχει ότι ο παππούς και η γιαγιά στα ορεινά και απομονωμένα χωριά, έχουν στην διάθεση τους ένα λεωφορείο που αν απαιτηθεί μπορεί να μετακινηθούν προς την πόλη και αυτή κατά την γνώμη μας είναι η σημασία στην δρομολόγηση των επιδοτούμενων δρομολογίων του ΚΤΕΛ.

Όμως, κάποια στιγμή, όταν γίνεται έργο, αυτό πρέπει να αποτυπώνεται και να ενθαρρύνεται ο διοικών τον τόπο.

Από ότι πληροφορούμε θα ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ετοιμάζει και άλλα πράγματα για την Ξάνθη, όμως είναι αδύνατο να έχουμε περισσότερες πληροφορίες μιας και ο Κ. Κουρτίδης πρώτα πράττει και μετά κάνει δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου