Ξέφυγε πάλι ο Τσαβούσογλου: «Κάντε ένα βήμα πίσω, αλλιώς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια


«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει την καταιγίδα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Σε νέες ακραίες δηλώσεις προέβη σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας και πάλι απειλές κατά της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

«Τα στρατιωτικοποιημένα από την Ελλάδα νησιά, δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού του 1923 και τους παραχωρήθηκαν με έναν όρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συνθήκες. Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν θέλει ειρήνη. Παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες», είπε ο Τσαβούσογλου, μετά από συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογκντάν Αουρέσκου.

«Στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Εξετάσαμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις που περιέχουν καθαρά πολιτική δημαγωγία. Δεν μπορούν να προβάλουν νομικά επιχειρήματα», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτή την παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. 

Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί για αυτό».

«Πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις σε αυτά τα νησιά. Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Γι’ αυτό και η δήλωση του προέδρου μας “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτούς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε.

Τόνισε, τέλος, ότι η «Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει την καταιγίδα. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά ένα βράδυ».

Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου