ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Παρέμβαση στη Κοσμητεία Ξάνθης του ΔΠΘ από τον Σύλλογο Οικότροφών Φοιτητών για τη μετακίνησή τους!

Παρέμβαση στη Κοσμητεία Ξάνθης του ΔΠΘ πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης αφού οι φοιτητές ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση στα αστικά λεωφορεία πως η σύμβαση του ΔΠΘ με την εταιρία λήγει και από 24 Δεκέμβρη καλούμαστε να πληρώσουμε αντίτιμο.

Μάλιστα μας δίνουν την ‘ευκαιρία’ να «επιλέξουμε το οικονομικό πακέτο των 20 ευρώ το μήνα»…

Είναι απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας που δεν είχε καν την στοιχειώδη μέριμνα να ενημερώσει για την λήξη της σύμβασης τα τμήματα αφού στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Ξάνθης μας είπε πως δεν γνώριζε καν το πρόβλημα.

Οι ευθύνες τόσο της Διοίκησης του ΔΠΘ όσο και των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες. Και δεν έλαβε κανένα μέτρο για την ανανέωση της σύμβασης η διοίκηση καθώς γνώριζε για την λήξη της και από τον Σεπτέμβρη μας έθετε το εκβιαστικό δίλημμα «θέρμανση ή μεταφορές» υπερασπιζόμενοι την μείωση της χρηματοδότησης που τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί κατά 70% για τα ΑΕΙ.

Για άλλη μια φορά, καλούμαστε να πληρώσουμε αντίτιμο για την μεταφορά μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι όπως και τον Σεπτέμβρη που οι φοιτητές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αντίστοιχη κατάσταση, έτσι και τώρα, δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στην σχολή του, στις εστίες. Με τον αγώνα μας τους κάνουμε ξεκάθαρο πως θα παλέψουμε μέχρι τέλους για δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φοιτητές.

Διεκδικούμε έκτακτο κονδύλι εδώ και τώρα για εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης , δεν κάνουμε βήμα πίσω.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου