Η Γυναίκα που δεν μπορεί να ξεπεράσει έναν άντρα… Ποιος είναι ο συγκεκριμένος τύπος του αρσενικού;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αν και κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός «θάνατος», μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Adaptive Human Behavior And Physiology» δείχνει ότι για μερικές γυναίκες το… πένθος διαρκεί λίγο περισσότερο.

Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες όμως; Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως είναι εκείνες που έχουν πέσει «θύμα» ενός πολύ συγκεκριμένου τύπου άνδρα;

Όχι, δεν μιλάμε για τον τύπο με τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, ούτε αυτός που θα σε πάει στο καλύτερο εστιατόριο για φαγητό –αφού έχει περάσει πρώτα να σε πάρει με το πανάκριβο τζιπ του! Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Γουέιν του Ντιτρόιτ, οι γυναίκες δυσκολεύονται τρομερά να ξεπεράσουν ένα χωρισμό όταν ο πρώην σύντροφός τους έχει εντυπωσιακή αίσθηση του χιούμορ.

Με άλλα λόγια, όσο πιο πολύ κάνει ένας άντρας την κοπέλα του να γελά, τόσο πιο δύσκολα θα τον ξεχάσει εκείνη σε περίπτωση που η σχέση τελειώσει άδοξα.

Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο χιούμορ έχει ο άντρας, τόσο πιθανότερο είναι η γυναίκα να προσπαθήσει να διατηρήσει επαφή μαζί του μετά το χωρισμό. Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν παλαιότερη έρευνα που είχε δείξει ότι το χιούμορ είναι ένα πολύ σημαντικό «προαπαιτούμενο» για τις γυναίκες.

Οι βαθύτεροι λόγοι πίσω από τις διαπιστώσεις αυτές δεν είναι απόλυτα σαφείς, ωστόσο μία από τις θεωρίες είναι ότι το χιούμορ αποτελεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό γνώρισμα στο οποίο λίγες γυναίκες μπορούν να αντισταθούν.

Παράλληλα, το χιούμορ σε έναν σταθερό σύντροφο συνεχίζει να ικανοποιεί μακροπρόθεσμα τη «νεοφιλία» της γυναίκας, δηλαδή την ανάγκη της για καινούργιες εμπειρίες. 

Το περιμένατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου