Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τι προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση

Τη δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσες επιχειρήσεις έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή.

Πάντα σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού εφόσον τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και την 23η Σεπτεμβρίου 2022.

Τι προβλέπεται

Συγκεκριμένα, στην κοινή υπουργική απόφαση προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Παράταση μέχρι τις 30/12/2022 της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε περίπτωση μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών
  • Η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού εφόσον τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και την 23η Σεπτεμβρίου 2022.
  • Για τα ποσά που βεβαιώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2022, η προθεσμία καταβολής παρατείνεται ως την 31η Ιανουαρίου 2023.
  • Για επιχειρήσεις που εκ παραδρομής αναγνωρίστηκε το μη επιστρεπτέο ποσό ως έσοδο του φορολογικού έτους 2020, και έχει υποβληθεί μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2022 τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 αποκλειστικά για την αιτία αυτή, η επιχείρηση μπορεί να υποβάλει μέσω της εφαρμογής «τα αιτήματά μου» της διαδικτυακής πύλης myaade.gov.gr στον κατάλογο της «διαδικασίας» της «θεματικής ομάδας».

Εισόδημα με επιλογή «Επανυπολογισμός επιστρεπτέου ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής» αίτηση μέχρι και την 7η Δεκεμβρίου 2022. προκειμένου να διενεργηθεί εκ νέου ο υπολογισμός του επιστρεπτέου ποσού, κατόπιν μηχανογραφικής διασταύρωσης των κωδικών των εντύπων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 από την ΑΑΔΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου