ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα γνωστού αντι-υπερτασικού φαρμάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) με επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα από ένα γνωστό αντι-υπερτασικό φάρμακο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε, καθώς «δηλώθηκε λανθασμένος κωδικός προϊόντος στην πλατφόρμα του ΕΟΦ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατά το σκανάρισμα από τα φαρμακεία, αντιστοιχία της ταινίας γνησιότητας».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το NORMOLOSE

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 2007 του φαρμακευτικού προϊόντος NORMOLOSE TAB.50MG/TAB. BTx20 (Blister 2×10), λόγω του ότι δηλώθηκε λανθασμένος κωδικός προϊόντος στην πλατφόρμα του ΕΟΦ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατά το σκανάρισμα από τα φαρμακεία, αντιστοιχία της ταινίας γνησιότητας.

  • Τονίζεται ότι η εν λόγω παρτίδα δεν φέρει κανένα ποιοτικό πρόβλημα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η παραγωγός εταιρεία. Η εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε. , ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου