Aνέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής Αϊκούτ Ουνάλ. Ποιός "είναι"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Είναι διπλωμάτης του τουρκικού ΥΠΕΞ, γεννηθείς το 1983 στην Κωνσταντινούπολη – Στο πρώτο μήνυμα του, απευθύνει κάλεσμα στους «ομογενείς» της Θράκης να μοιραστούν μαζί του τις προσδοκίες τους

Νέος Πρόξενος στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής τοποθετήθηκε ο Αϊκούτ Ουνάλ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, διαδεχόμενος τον Μουράτ Ομέρογλου.

Ο νέος Πρόξενος, διπλωμάτης του τουρκικού ΥΠΕΞ, αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα επισκέψεις γνωριμίας με τις ελληνικές Αρχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που είναι η περιοχή ευθύνης του.

Κάλεσμα στους «ομογενείς» να μοιραστούν τις προσδοκίες τους

Στο πρώτο μήνυμα του, ο νέος Τούρκος Πρόξενος απευθύνει κάλεσμα στους «ομογενείς» -όπως τους αποκαλεί- της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να «μοιραστείτε τις προσδοκίες, τις απόψεις και τις προτάσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου».

Αναλυτικά, το μήνυμα του:

«Από τις 15 Δεκεμβρίου 2022 ξεκίνησα το καθήκον μου ως Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής λειτουργεί από το 1924 και καλύπτει τις επαρχίες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, καθώς και τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη, ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με την ελληνική περιφερειακή διοικητική δομή και έχει έναν πυκνό πληθυσμό ομογενών στην περιοχή των καθηκόντων του. Μαζί με τους συναδέλφους μου, βιώνουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια της υπηρεσίας στο Γενικό Προξενείο μας.

Πιστεύουμε ότι θα είναι επωφελές για εσάς να μοιραστείτε τις προσδοκίες, τις απόψεις και τις προτάσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου μας και σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τον ιστότοπο και τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να έχετε πρόσβαση στις ανακοινώσεις μας και να μάθετε για δραστηριότητες.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας είναι consulate.komotini@mfa.gov.tr ​​και κατά τις εργάσιμες ώρες (09.00-17.00) +30 25310 834 20-21. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη γραμμή μας 0030 694 277 93 33 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκτός των ωρών εργασίας και τις επίσημες αργίες. Το Προξενικό Τηλεφωνικό Κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών μας (+90 312 292 29 29) είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και αγάπη και εκ μέρους μου και όλων των συναδέλφων μου, σας προσφέρω τις καλύτερες ευχές μου».

Το βιογραφικό του νέου Πρόξενου:

Ο Αϊκούτ Ουνάλ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1983. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bilkent, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων το 2005 και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο KU Leuven (Βέλγιο). Είναι παντρεμένος και μιλά αγγλικά.

Που υπηρέτησε:

Δεκέμβριος 2007-Μάιος 2008: Προεδρία Κέντρου Εκπαίδευσης Υπουργείου Εξωτερικών – Υποψήφιος Επαγγελματίας Αξιωματικός

Μάιος 2008-Μάιος 2009: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Νότιας Ασίας – Υποψήφιος Επαγγελματίας Αξιωματικός

Μάιος-Οκτώβριος 2009: Στρατιωτική Γενική Υπηρεσία 9

Οκτωβρίου 2009 Μέση Ανατολή – Υποψήφιος Επαγγελματίας Αξιωματικός

Νοέμβριος 2009-Ιούλιος 2011: Τουρκική Πρεσβεία στη Δαμασκό – Τρίτος Γραμματέας, Δεύτερος Γραμματέας

Ιούλιος 2011-Οκτώβριος 2014: TR Πρεσβεία στη Μόσχα – Δεύτερος Γραμματέας,

Οκτώβριος 2014-Φεβρουάριος 2017 Τμήμα Πληροφοριών, Διευθυντής

Φεβρουάριος 2017-Σεπτέμβριος 2020: Τουρκική Πρεσβεία στη Μαδρίτη

Σεπτέμβριος 2020-Δεκέμβριος 2022: Αναπληρώτρια Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διευθυντής Υποκαταστήματος, Προϊστάμενος Τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου