Τουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιαρμπακίρ – 9 τραυματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σήμερα (16/12) το πρωί στο Ντιγιαρμπακίρ.

Αναλυτικότερα, η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε με την τακτική του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, το οποίο και εξερράγη την ώρα που περνούσε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς.

«Υπήρξε έκρηξη σε ένα σταθμευμένο όχημα στις 5:10 π.μ., την ώρα που αστυνομικό όχημα μετέβαινε στο Ντιγιαρμπακίρ», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σοϊλού, οι Αρχές συνέλαβαν τα δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της έκρηξης.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιαρμπακίρ, Αλί Ιχσάν Σου, σχολίασε ότι η βόμβα δεν τραυμάτισε κανέναν σοβαρά, αλλά οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στο θωρακισμένο μίνι λεωφορείο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Πρώτα από όλα, ας γίνουμε όλοι καλά. Ένα σταθμευμένο όχημα ανατινάχθηκε, ενώ το λεωφορείο της αστυνομίας κατευθυνόταν για τη βάρδιά του. Δόξα τω Θεώ, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προληπτικά. 

Επτά από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ δυο παρακολουθούνται, χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο για τη ζωή τους», δήλωσε ο κ. Σου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου