ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στις 22/12/2023! Ο Εισαγγελέας καλεί για νέα κατάθεση, Π. Αμβροσιάδη, Σ. Σταματιάδη και Β.Τσακίρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ποιοι πλην του Δήμαρχου Τσέπελη επιχείρησαν να «συγκαλύψουν» το σκάνδαλο με το πραγματικό έλλειμμα των 124.000 ευρώ στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης; Ποιοί "έβαλαν" χέρι στα ταμεία του Δήμου Ξάνθης τα έτη 2014-2019;
Άνοιξαν οι Ασκοί του Αιόλου, για το γνωστό «έλλειμα» στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, αφού η κατάθεση υπαλλήλου που ευθαρσώς μίλησε για «έλλειμα» 124.000 ευρώ και όχι 64.000 ευρώ, δρομολόγησε σοβαρές και ταχύτατες εξελίξεις από την Εισαγγελία Ξάνθης, μετά την καταδίκη της υπαλλήλου ταμία του Δήμου αλλά και του πρώην Προέδρου του Κέντρου Τάσου Θεοδωρίδη και μελών του Δ.Σ. με ποινές φυλάκισης 16 μηνών για τον πρώτο και ενός χρόνου για τους δεύτερους!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Εισαγγελία Ξάνθης κάλεσε κατεπειγόντως τον νυν Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης και αντιδήμαρχο Ξάνθης Πάνο Αμβροσιάδη -που υποτίθεται ότι «αποκάλυψε» το σκάνδαλο-βόμβα- στις 5 Ιουλίου 2000 αλλά με τις μετέπειτα πρακτικές του και την «μεσοβέζικη» κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου επιχείρησε να «θολώσει» τα νερά ισχυριζόμενος ότι «δεν γνωρίζει το ύψος του ελλείμματος στο Δήμο Ξάνθης, παραπλανώντας το δικαστήριο ...», ο πρώην Πρόεδρος Σταμάτης Σταματιάδης που παραιτήθηκε μετά την «θορυβώδη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης «φοβούμενος» τις ευθύνες και τις επιθέσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη και του υπαλλήλου του Κέντρου και υπεύθυνου επί των Οικονομικών Βαγγέλη Τσακίρη

Φυσικά όλοι ομιλούν πλέον για ωμή παρέμβαση του Δήμαρχου Τσέπελη να «καλύψει» και την υπάλληλο πρωταγωνίστρια που όπως φημολογείται, «εμπλέκει» στην όλη ιστορία και αυτοδιοικητικούς στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της και γι’ αυτό άλλωστε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ τόσο πολύ η υποβολή της μήνυσης, με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας της έδρας Νικολέτα Καραντόλα μάλιστα να προτείνει και την...παραγραφή των αδικημάτων, κάτι που απέρριψε το 3μελές δικαστήριο Ξάνθης.
  • Υπενθυμίζουμε την ιστορική σύνθεση του δικαστηρίου Ξάνθης που έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ.
Πρόεδρος Αργύρης Γκόγκολας με πρωτοδίκες τους Θεοδοσιάδη και Ζαφειρίου.
  • Εισαγγελέας έδρας η κ.Νικολέτα Καραντόλα.
  • Και την απόφαση του 3μελούς δικαστηρίου Ξάνθης.
Πανηγυρικά αθώοι οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
Ευάγγελος Τσακίρης (καταπέλτης στην κατάθεσή του αποκάλυψε με στοιχεία και έγγραφα ότι το έλλειμα ήταν της τάξεως των 124.000 ευρώ), 2.Τάνια Καπετανοπούλου και
Δέσποινα Γεωργαντζή.


ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ

1) Ποινή φυλάκισης 16 μηνών για ΑΠΙΣΤΙΑ στον πρώην Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Θεοδωρίδη γιατί δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο και είχε και άλλη καταδίκη. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

2) Ποινή φυλάκισης ενός έτους για ΑΠΙΣΤΙΑ στους:

-Βάσω Μεταξά που συνταξιοδοτήθηκε και ήταν ταμίας στο Δήμο Ξάνθης. Κατά της οποίας ασκήθηκε κι άλλη μηνυτήρια αναφορά. με το ποσόν του ελλείμματος σύμφωνα με κατάθεση του αρμόδιου υπαλλήλου να είναι 124.000 ευρώ! Και όχι 64.000 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για ΑΠΙΣΤΙΑ στα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δ.Σ. του Δήμου Ξάνθης.

-Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, πρώην δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης της παράταξης Δημαρχόπουλου. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

-Γεώργιο Μυλωνά, πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης Φανουράκη. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

-Μιχάλη Λομβαρδέα, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

-Πάτροκλος Γάντζος απλό μέλος του Δ.Σ. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

-Παρθένα Φουτζιτσή απλό μέλος του Δ.Σ. Συν πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες.

Όλοι οι καταδικασθέντες πάντως (με ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές πλην ενός που είχε ποινικό μητρώο με καταδίκη) άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δικηγόροι υπεράσπισης στην παραπάνω υπόθεση ήταν οι Θανάσης Ξυνίδης, Ιωάννης Τσιλιγγίρης και Κώστας Κουρτίδης.

Πολιτική αγωγή εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης ήταν ο δικηγόρος Θωμάς Ξανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου