Panic Button: Η καινοτόμος ψηφιακή εφαρμογή για τις γυναίκες σε κίνδυνο-Όσα είπε η Συρεγγέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μια καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή, που θα επιτρέπει σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας να ενημερώνουν τις Αρχές ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, λανσάρει η κυβέρνηση.

Θεσπίζεται σήμερα στη Βουλή το περίφημο «κουμπί πανικού», το οποίο θα εγκατασταθεί σε κινητά και θα ειδοποιεί την αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και σε περιπτώσεις που κάποιος χτυπάει τη γυναίκα του.

  • Σχετικό θέμα παρουσίασαν τόσο οι ΕΡΤ και Mega, όσο και ο ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η συγκεκριμένη κρυπτογραφημένη εφαρμογή, που αποτελεί δωρεά από ιδιωτική εταιρεία, παρέχει τη δυνατότητα χορήγησής της σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, να μπορούν, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, να ειδοποιούν άμεσα και με ασφαλή τρόπο την Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που βρίσκονται σε κατάσταση απειλής ή κινδύνου της ζωής τους ή της σωματικής ακεραιότητάς τους…

Μάλιστα, με την προτεινόμενη ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή, προβλέπονται οι δικαιούχοι για εγκατάσταση της εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνά τους, καθώς και οι βασικοί όροι λειτουργίας του προγράμματος.

Η χρήση της εφαρμογής θα γίνεται με την επιλογή της σχετικής ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, η οποία θα ενημερώνει άμεσα, με SMS την αστυνομία για την απειλή ή τον κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας της δικαιούχου.

Στο SMS περιλαμβάνονται στοιχεία για τον χωρικό εντοπισμό του θύματος, ώστε οι αστυνομικοί να επέμβουν για την προστασία.

«Την εφαρμογή μπορεί να τη ζητήσει η γυναίκα μέσω των συμβουλευτικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Θα πρέπει να αποδεχθεί την εφαρμογή και θα μπορεί να την έχει κάθε γυναίκα που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε η κα. Συρεγγέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου