Ορεστιάδα: Σήμερα η δίκη του δημοσιογράφου Idris Sayilgan

Δεν υπάρχουν σχόλια


Εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας η υπόθεση του Τούρκου δημοσιογράφου Idris Sayilgan ο οποίος στις 13 Φεβρουαρίου 2022 συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από άνδρες του Συνοριακού Τμήματος Ισαακίου Διδυμοτείχου.

Ουσιαστικά είναι το τελικό στάδιο της υπόθεσης του Κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφου που αφορά την όποια εμπλοκή του με το Ελληνικό κράτος, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Νίκου Βουλγαρίδη.

Ο Idris Sayilgan είχε αιτηθεί πολιτικού ασύλου όσο βρισκόταν στο ΚΥΤ Φυλακίου αλλά σήμερα βρίσκεται σε χώρα της Ευρώπης, όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος ασχολούμενος με το Κουρδικό ζήτημα, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να αποφύγει τις διώξεις που δεχόταν στην Τουρκία και συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα του χωρίς την καθημερινή πίεση που δεχόταν» κάτι που τον οδήγησε στο να εγκαταλείψει την χώρα του.

Μιλώντας πριν λίγες μέρες μαζί του, του εκμυστηρεύτηκα ότι τώρα μπορεί να αισθάνεται περισσότερο σίγουρος και ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι όταν έγινε η σύλληψη του Idris Sayilgan τον περασμένο Φεβρουάριο, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης που έδειξαν οι Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Ενώσεις Δημοσιογράφων.

  • Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου