Πλειστηριασμοί: Ο Γολγοθάς των δανειοληπτών που «μπλέκουν» με τα funds

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η αύξηση των επιτοκίων έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους οφειλέτες, οι οποίοι καλούνται πλέον να πληρώνουν πολύ παραπάνω την δόση του δανείου τους.

«Μετά τις αυξήσεις στα επιτόκια από την ΕΚΤ, το πρόβλημα της αποπληρωμής έχει μετακυλήσει εσωτερικά στην μηνιαία δόσης. Για παράδειγμα σε μία δόση των 500 ευρώ η επιβάρυνση μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ επιπλέον. Οι αυξήσεις είναι σε όλα τα κυμαινόμενα επιτόκια διότι δεν έχει να κάνει εάν κάποιος μπορεί να το πληρώσει ή όχι. Αναμένουμε και άλλη αύξηση», είπε η κ. Παπαδογεωργάκη.

Αναγκαιότητα τα μέτρα στήριξης
  • Εξετάζεται η μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές με τις Τράπεζες
  • Η Επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών
«Περιμένουμε τα κυμαινόμενα επιτόκια να φτάσουν στο 5,2% από 2,4% που ήταν στην αρχή και στη συνέχεια αυξήθηκε στο 4,4%. Αυξάνονται τα χρέη των οφειλετών είτε αφορά στα κόκκινα είτε στα πράσινα δάνεια», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Δημήτρης, έχει μία οφειλή, και μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το δάνειό του.

«Τα δάνεια περνούν στα funds ακόμα και εάν είσαι συνεπής. Πλήρωνα κανονικά εγώ και μπήκε στα funds το δάνειό μου. Έβαλα δικηγόρο προκειμένου να βρούμε πού είναι. Για έναν χρόνο είχε εξαφανιστεί το δάνειο δεν ήξεραν να μας απαντήσουν που είναι. Μετά από έναν χρόνο το βρήκε ο δικηγόρος μου και μας είπαν ότι πρέπει να πληρώσουμε 2.500 ευρώ προκειμένου να μας βάλουν στη ρύθμιση. Μας είπαν ότι χρωστούσαμε 15.000 ευρώ. Έχω αναφορές από άλλους συναδέλφους μου και φίλους», είπε αρχικά.

«Τα έδωσα τα 2.500 ευρώ, μας κάλεσαν στα γραφεία τους, πήγαμε και γινόταν ένα χάος, δεν ήξερε κανείς τον υπάλληλο που μας είχε κλείσει το ραντεβού, είχε εξαφανιστεί. Εμφανίστηκε αντί αυτού, κάποια άλλη υπάλληλος η οποία μας έδωσε ένα πρωτυποιημένο συμβόλαιο το οποίο δεν ανέφερε ούτε την προκαταβολή που είχε δοθεί, ούτε το επιτόκιο, ούτε πόσο θα είναι η δόση και φυσικά δεν υπογράψαμε», αποκάλυψε ο κ. Δημήτρης.
Τι χρειάζεται να γίνει για να αποφευχθούν τα χειροτέρα

Μαζικές ρυθμίσεις οφειλών (με βάση και την εμπειρία του ισπανικού μοντέλου)
  • Να υπάρξει βούληση για προστασία α’ κατοικίας
  • Βελτιωτικές ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
  • Εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην αμετακίνητη συμπεριφορά των Funds

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου