Για την εορταστική περίοδο… Εντυπωσιακή άνοδος στις κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια
  • Απόστολος Αγκόρτσας:
  • «Πρόκειται για οικονομικές διακοπές σε μια περίοδο που ακολουθεί τους περιορισμούς της πανδημίας…»

Αισιοδοξία εμπνέουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Ξάνθης για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας.


Όπως εξηγεί ο ίδιος σχετικά με την εντυπωσιακή άνοδο στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, «πρόκειται για οικονομικές διακοπές σε μια περίοδο που ακολουθεί τους περιορισμούς της πανδημίας. Αυτοί που σχεδιάζουν να έρθουν, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου στην Ξάνθη, είναι, κυρίως, Έλληνες από διάφορες πόλεις της χώρας μας, όπως Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Επιλέγουν, κατά βάση, τριήμερα όσον αφορά τη διαμονή τους. Ενώ, δεν έχουμε καθόλου ενδιαφέρον από τους Βούλγαρους γείτονές μας για την ίδια χρονική περίοδο…».

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταγράφεται έντονη κινητικότητα την τρέχουσα χρονική περίοδο όσον αφορά τον ορεινό όγκο της Ξάνθης (Δασικό χωριό, Καρυόφυτο, Κομνηνά ), για τα Σαββατοκύριακα, στο πλαίσιο του εσωτερικού τουρισμού, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή.

Ο εγχώριος τουρισμός, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανακάμπτει σταδιακά, λόγω του γεγονότος ότι μετά από δύο χρόνια υγειονομικών περιορισμών οι Έλληνες αισθάνονται πιο έντονα από ποτέ την ανάγκη να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους για ξεκούραση σε ελληνικούς προορισμούς.

Η τόνωση της εγχώριας τουριστικής αγοράς, βέβαια, παραμένει σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα οι τοπικές επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου να προσφέρουν οικονομικά και ποιοτικά πακέτα διαμονής.

Από εκεί και πέρα, όπως παραδέχεται και ο κ. Α. Αγκόρτσας, ο νομός Ξάνθης συνεχίζει να υστερεί σε τουριστικές υποδομές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κίνηση των τουριστών στον Νομό σε όλη τη διάρκεια του έτους. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος έχει τονίσει την ανάγκη της αναπτυξιακής πορείας του νομού μέσα από ανάλογες δράσεις σε επίπεδο υποδομών και έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου