Ανακοίνωση του ΚΚΕ: Για τις εξελίξεις σχετικά με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει την κρατική ιδιοκτησία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και να “αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή του” γίνεται με σκοπό την ακόμα βαθύτερη και άμεση εμπλοκή της χώρας στον οικονομικό και ενεργειακό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, με όρους “σημαιοφόρου” του ΝΑΤΟ και στόχο την αναβάθμιση της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή έχει σαφές αντιλαϊκό πρόσημο. 

Η αναβάθμιση του λιμανιού σηματοδοτεί πολλαπλούς κινδύνους για το λαό της Αλεξανδρούπολης, τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, τους λαούς της περιοχής. Η άμεση εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο και σε στρατιωτικές δραστηριότητες την αναβαθμίζει σε στρατιωτικό στόχο, δίπλα στη Σούδα και την Λάρισα, ενώ η αξιοποίηση του λιμανιού πολλαπλασιάζει τους κινδύνους ρύπανσης του περιβάλλοντος, βιομηχανικών “ατυχημάτων” μεγάλης κλίμακας, καταστροφής της τοπικής οικονομίας που βασίζεται σε μικρής κλίμακας δραστηριότητες.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις. 

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τον λαό της Αλεξανδρούπολης ειδικότερα, να αντιπαλέψει δυναμικά αυτές τις εξελίξεις, να συμπορευθεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου