Στο σημείο της έκρηξης ο Βαρθολομαίος – Άφησε λευκά λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,
νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2022, μετέβη στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Μεγάλη Οδό του Πέραν το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022, όπου άφησε ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια και προσευχήθηκε για την ανάπαυση των θυμάτων.
Προέβη δε και σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε., καταδικάζοντας το αποτρόπαιο γεγονός και γενικά την τρομοκρατία, και τονίζοντας ότι η Εκκλησία προσεύχεται διαρκώς για την ειρήνη στον κόσμο, και για την ενότητα και συνεργασία ανθρώπων και λαών.

Επίσης, εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για τα θύματα της τρομακτικής έκρηξης που συνέβη, το απόγευμα της Κυριακής, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (İstiklal Cad.), στην περιοχή του Ταξίμ, η οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών, αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για πράξη αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα, που προκάλεσε πραγματική τραγωδία.

Ο Παναγιώτατος προσεύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογενείς τους, στους οποίους, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας, εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ προς τους τραυματίες εύχεται εγκαρδίως ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.,

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου