Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Φωταγωγείται απόψε το κτήριο του Νομαρχείου Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αποδεχόμενη το αίτημα του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου, φωταγωγεί απόψε το κτήριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ με το μπλε χρώμα του διαβήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του βραβευμένου με Νόμπελ Καναδού επιστήμονα της ιατρικής Φρέντερικ Μπάντινγκ, ο οποίος αναφέρεται ως ο πρώτος που χρησιμοποίησε την ινσουλίνη στον άνθρωπο 100 χρόνια πριν.

Αποσκοπώντας κυρίως στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την πάθηση και τις προεκτάσεις της στην καθημερινότητα όσων ζουν με διαβήτη ή ζουν κοντά σε ανθρώπους με διαβήτη, διοργανώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και συμβολικές φωταγωγήσεις ευαισθητοποίησης όπως η αποψινή. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη είναι “Εκπαίδευση για να προστατέψουμε το αύριο”.

Στη χώρα μας, περίπου1 εκ. συνάνθρωποι μας πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Η συμβολική δράση θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 19:30 στο κτήριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στηρίζει το έργο του Συλλόγου Διαβητικών και βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους με διαβήτη του νομού μας, επιθυμώντας να συμβάλει στην ενίσχυση της γνώσης και της εκπαίδευσης για την πάθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου