Αναβρασμός στη μειονότητα: Ιλχάν “τρώει” Μπουρχάν απο τα ψηφοδέλτια!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ως “κομμένο” παρουσιάζουν οι αθηναϊκές εφημερίδες και τα site, τον νυν Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν που πολιτεύεται απο πλευράς μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη.

Η πληροφορία αυτή βεβαίως δεν είναι τυχαία, αλλά προέρχεται απο τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα “μαγειρεύονται” οι υποψηφιότητες σε κάθε Νομό της Επικράτειας, και ιδιαίτερα στη Θράκη, όπου κάποιοι εκ των υπαρχόντων θέτουν “βετο”.

Πιο συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές του ΘΠΕ, αναφέρουν ότι, ο Αχμέτ Ιλχάν, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, θέτει ζήτημα στο κόμμα του (σ.σ. έχοντας βεβαίως πάντα την εναλλακτική πολιτική στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη απο τη μακρόχρονη φιλία τους…), ζητώντας να μην είναι στα ψηφοδέλτια των Εθνικών Εκλογών του 2023 ο Μπαράν Μπουρχάν, ομόθρησκός του μουσουλμάνος, με το αιτιολογικό “ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαθέτει ισχυρή εκπροσώπηση στη μειονότητα απο σταθερούς στις απόψεις τους Βουλευτές και όχι αμφιταλαντευόμενους”, υπονοώντας ότι ο συνάδελφός του κ. Μπουρχάν “κινείται ήξεις αφήξεις” στα μειονοτικά ζητήματα, κάτι “που απομακρύνει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ…”

Αυτή η θέση του κου Ιλχάν, σε συνάρτηση και με τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη “ότι δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος όσοι στηρίζουν θέσεις και απόψεις που επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα της χώρας”, έρχονται να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό δεδομένο και φυσικά να θέσουν εν αμφιβόλω την εκ νέου υποψηφιότητα του νύν Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

  • Ξεκαθάρισμα…λογαριασμών;

Πολλοί, εκτός ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στη μουσουλμανική μειονότητα αναφέρουν, ότι “το Προξενείο είναι χολωμένο με την υπαναχώρηση των δηλώσεων του Μπουρχάν έναντι της Τουρκίας”, άρα η όποια παρέμβαση Ιλχάν προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους επικεφαλής της επιτροπής επιλογής υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές, κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, στέλνοντας ένα μήνυμα προς το κόμμα ότι “δεν θα στηριχτούν οι ανεπιθύμητοι…”

Προφανώς και σύμφωνα με τα παραπάνω, πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών στη μουσουλμανική μειονότητα – πάντα σε επίπεδο παραγοντισμού – στο οποίο έχει ενεργό ρόλο και ο Τούρκος Πρόξενος κ. Ομέρογλου.

Τον τελικό λόγο φυσικά έχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου