Απόστρατος στρατιωτικός: «Ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης παραβλέπει Κρήτη και Γαύδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο απόστρατος στρατιωτικός και πρώην «Στρατηγός», Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στην ΕΡΤ, για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου όπως τόνισε «λειτουργεί η δημοκρατία», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αιχμές για την Τουρκία, ενώ σχολίασε και τη στάση της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης.

Ειδικότερα, κάνοντας σύγκριση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, τόνισε ότι η διαφορά τους είναι πως στη γειτονική χώρα ουσιαστικά δεν υπάρχει δημοκρατία.

«Τι μπορεί να πει κανείς για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της γειτονικής χώρας που αυτή την περίοδο, ιδίως μετά το ’20, υπάρχει μια φρενίτιδα εθνικισμού και μάλιστα με κύριο στόχο τη χώρα μας και την Κύπρο», δήλωσε ο απόστρατος στρατιωτικός.

Όσον αφορά τον τουρκικό εθνικισμό, τόνισε πως αυτός στρέφεται, όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και όλης της γύρω περιοχής.

  • «Βλέπουμε επίθεση εναντίον όλων.
  • Μεγάλο μέρος του βορείου Ιράκ κατέχεται από τους Τούρκους.

Το ίδιο συμβαίνει στη Συρία, ενώ γίνεται μεταφορά του ενδιαφέροντος στη Λιβύη, ώστε να διευκολύνουν τη δική μας υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», προσέθεσε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

  • «Πρέπει κάτι να γίνει για να υπάρξει απάντηση.

Ευτυχώς υπάρχει η κατανόηση ότι τα 12 ναυτικά μίλια είναι ένα δικαίωμα, το οποίο απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και σε καμία περίπτωση κανένας δεν πρέπει να αποποιηθεί, ούτε να γίνουμε και χώρα μειωμένης κυριαρχίας με ένα casus belli που θέτει η Εθνοσυνέλευση μιας γειτονικής χώρας, όπως είναι η Τουρκία», τόνισε.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και για το αν είναι η κατάλληλη συγκυρία αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα να διευρύνει την ΑΟΖ, σε 12 ναυτικά μίλια.

«Εκείνο, που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης θέλει να κάνει μέση γραμμή από το νότιο άκρο της Πελοποννήσου.

Παραβλέπει και την Κρήτη και την Γαύδο», συμπλήρωσε ο Στρατηγός ε.α.

  • «Φρενίτιδα εθνικισμού στην Τουρκία έχει μολύνει τις καρδιές του λαού!»

«Υπάρχει φρενίτιδα εθνικισμού στη γειτονική χώρα που έχει μολύνει τις ψυχές του γειτονικού λαού με τον οποίο θέλουμε να ζήσουμε μαζί». δήλωσε ο κ. Φράγκος προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να κηρύξουμε τα 12 ναυτικά μίλια στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

  • «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας.
  • Το έχει πράξει η γείτονα χώρα.

Γιατί εμείς λοιπόν να το αποποιούμεθα και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση όλοι μας να λέμε ότι αυτό casus belli είναι παράνομο και να το διακηρύττουμε παντού», συμπλήρωσε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου