Έβρος: Φωτογραφίζουν τα σύνορα οι Τούρκοι-Νέα «θεωρία» περί εισβολής Γκιουλενιστών από ελληνικό έδαφος

Δεν υπάρχουν σχόλια


Οι Τούρκοι αποστέλλουν καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες στη χώρα μας, ενώ φαίνεται πως αναζητούν συνεχώς αφορμή για να προκαλέσουν κρίση με την Ελλάδα ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pentapostagma, χθες (10/11) δύο Τούρκοι σωματάρχες μετέβησαν σε συγκεκριμένο τουρκικό φυλάκιο, κοντά στο Πύθιο, στον Έβρο, όχι για να χαζέψουν τη φύση, αλλά για να πάρουν πιθανότατα “μέτρα” για ό,τι πιθανόν ετοιμάζουν το επόμενο χρονικό διάστημα κατά της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά, που μετέβησαν “μαζεμένοι” Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί στον Έβρο, ήταν πριν από τα γεγονότα του 2020.

  • Η νέα «θεωρία»

Σήμερα, προκύπτει η νέα επικίνδυνη θεωρία περί δήθεν Γκιουλενιστών, που εισήλθαν στην Τουρκία από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με τη βαρύτητα, που συνοδεύει μια τέτοιου είδους ανακοίνωση.

«Συνελήφθησαν πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Τουρκία από την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι ο αγώνας κατά των μελών της οργάνωσης FETO στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζεται αποφασιστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώθηκε επίσης ότι  Τούρκοι συνοριακοί “αετοί” έπιασαν 5 άτομα, που προσπαθούσαν να διεισδύσουν παράνομα από την Ελλάδα στην Τουρκία, χωρίς να αναφέρουν το σημείο, που έγινε το περιστατικό ή οτιδήποτε άλλο.

Η Τουρκία καθημερινά αποστέλλει εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου, ωθώντας τους να περάσουν στα ελληνικά σύνορα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει το αντίθετο.

  • Το τουρκικό αφήγημα

Μέχρι τώρα το τουρκικό κράτος, με κάθε αφορμή ανέφερε το μύθευμα περί “κουρδικού στρατοπέδου εκπαίδευσης” στο Λαύριο, στο οποίο δήθεν σύμφωνα με τη Άγκυρα, εκπαιδεύονταν μαχητές του PKK, κάτι που διαψεύστηκε από τον υπουργό κ. Θεωδωρικάκο, κατηγορηματικά.

Τώρα, η Άγκυρα εμφάνισε το θεώρημα, που λέει ότι Τούρκοι πολίτες οπαδοί του Γκιουλέν (από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016), προσπαθούν να εισέλθουν σε τουρκικό έδαφος, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική πλευρά.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη του πως η Άγκυρα κάνει το μαύρο… άσπρο, αντιστρέφει την πραγματικότητα, καθώς η ίδια θα “εργαλειοποιήσει” σίγουρα την παρουσία των Τούρκων φυγάδων στην Ελλάδα, για να τους χρησιμοποιήσει κατά της χώρας μας.

Η κατηγορία ότι η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες και Γκιουλενιστές είναι γνωστή και δεν είναι καινούργια, η ουσία τώρα είναι τι ακριβώς ετοιμάζει το καθεστώς Ερντογάν κατά της χώρας μας, τη στιγμή που το λιβυκό ζήτημα είναι στην κορυφή της ατζέντας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου