Αλέκος Κοντός: Δεν θυσιάζω το γιό μου για το Δήμο Ξάνθης!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μετά τη δική του προσωπική απόφαση να μη συνεχίσει να πολιτεύεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, αποφάσισε να δώσει τη σκυτάλη της διαδοχής στον γιό του, Στράτο Κοντό και να τον θέσει υποψήφιο και στη διάθεση του κόμματος της Ν.Δ. για τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Και ενώ όλα έδειχναν, απο τις μυστικές συναντήσεις σε διάφορα σπίτια πολιτικών φίλων του πρώην Υπουργού μέχρι και σε τραπεζώματα σε γνωστά εστιατόρια εντός και εκτός πόλης, ότι ο Στράτος Κοντός κατευθύνεται για υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, εντούτοις, οι σχεδιασμοί άλλαξαν, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην κατέβει εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και έτσι να απελευθερώσει πολιτικά τους στενούς του συνεργάτες, που ένας εξ’ αυτών είναι ο Α. Κοντός.

Ο νυν Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ και κορυφαίο στέλεχος της αγροτικής οικονομίας της χώρας, αποφάσισε να δώσει τόπο στα νιάτα και να ωθήσει τον γιο του να πάρει το βάπτισμα του πυρός στον πολιτικό στίβο, με υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στην Ξάνθη, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το περιβάλλον στο κυβερνών κόμμα τοπικά.

Βεβαίως, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για το Νομό Ξάνθης μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορεί αν είναι, δεδομένου ότι ο πρ. υπουργός έχει μεγάλη επιρροή στον απλό λαό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφερειακής Ενότητας και ετσι η όποια συνυποψηφιότητα μόνο σε μεγάλο ποσοστό θα μπορούσε να ελπίζει για να εκλεγεί.

Απο την άλλη, ο ίδιος ο Αλέκος Κοντός, που αρχικά πίστεψε ότι “θα μπορούσε ο γιός του να είναι ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης”, αντιλήφθηκε την τοξικότητα του κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δικοί του άνθρωποι (Τσέπελης κλπ), έχει γνώση για το πολιτικό “άδειασμα” στον Δ. Δημαρχόπουλο και έτσι ξέρει ότι μία υποψηφιότητα του γιού του με όχι ενωτικό κλίμα και διάθεση απο πλευράς Ν.Δ. τουλάχιστον, μόνο φθορά θα επιφέρει στον άφθαρτο πολιτικά και κοινωνικά Στράτο Κοντό και όχι οφέλη.

Σε κάθε περίπτωση η τελευταία δήλωση προ ημερών, του Αλέκου Κοντού σε συγγενικό του πρόσωπο είναι χαρακτηριστική και μόνο πολλές διασφαλίσεις μπορούν να την αλλάξουν: “δεν θυσιάζω το γιό μου πολιτικά, για έναν Δήμο σε αυτά τα χάλια…”

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι σημαντικές για την τοπική πολιτική σκηνή στην Ξάνθη και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου