Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος στην απόφαση της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τη σφοδρή του αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή (06/11)
εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία των καταστημάτων δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική ενώ από τη μεριά του ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει πως η αγορά πρέπει να παραμείνει κλειστή.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ανέβασε και μια φωτογραφία στα social media, με σύνθημα «η Κυριακή είναι αργία».


«Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κατ’ επέκταση των δυο θεσμοθετημένων, μέχρι πρότινος, Κυριακών τους, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου, χρόνια τώρα, καθώς όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ τη λειτουργία της αγοράς, αλλά αντίθετα την διαστρέβλωνε, χωρίς ποτέ να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα ταμεία των επιχειρήσεων» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.

«Και ενώ πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε η κατάργησή τους, μόλις σήμερα, ως κεραυνός εν αιθρία, κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή, άνευ λόγου και αιτίας, το προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες» επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει «την έντονη δυσαρέσκειά του και καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία, καθώς ξεκάθαρα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων, φωτογραφίζοντας μεγάλα Mall και πολυεθνικές εταιρείες, που επιθυμούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο την αγορά, συνθλίβοντας τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Όλοι μαζί οι έμποροι της Ξάνθης, πρέπει να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την Κυριακάτικη αργία. Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στα καταστήματα μέλη του, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου