Τα ψέματα που μας λένε… Συνηθισμένα ψέματα των ζευγαριών

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η ψυχολόγος Δρ. Ντόλι Χολάντερ μάς παραθέτει τα τρία πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε τα ζευγάρια μεταξύ τους, σε τακτική βάση:

  • «Όλα είναι μια χαρά»

  Κοινό ψέμα τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών. Οι πρώτοι το λένε για να αποφύγουν μια δύσκολη συζήτηση, ενώ οι δεύτερες γυναίκες σε στιγμές που αισθάνονται απόσταση από το σύντροφό τους.

Όπως αναφέρει η Χολάντερ, η καλύτερη προσέγγιση είναι να πούμε με ηρεμία στον σύντροφό μας: «Νοιάζομαι πολύ για σένα και το ένστικτό μου μου λέει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Τι συμβαίνει;». Οι περισσότεροι θα ανταποκριθούν θετικά σε μια τέτοια, ειλικρινή φράση.

  • «Το αγόρασα στις εκπτώσεις»

  Ψέμα που το λένε, κατά κύριο λόγο, οι γυναίκες, επειδή αισθάνονται ενοχή και αμηχανία όταν κάνουν σπατάλες σε ασήμαντα πράγματα εν γνώση τους. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε στην αλήθεια είναι μια φράση τύπου σαν και την ακόλουθη από το στόμα του άνδρα τους: «Είναι ωραίο που σου αρέσει να περιποιείσαι τον εαυτό σου, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με τα οικονομικά μας και την επίτευξη των στόχων μας».

  • «Δεν χρειάζεται να δω γιατρό»

  Τα δικαιώματα για το ψέμα αυτό ανήκουν στους άνδρες, οι οποίοι συνήθως λένε περισσότερα ψέματα όσον αφορά στα προβλήματα υγείας, επειδή δεν θέλουν να τσαλακώσουν την εικόνα που έχουν ως «ο βράχος της οικογένειας». Η Δρ. Χολάντερ συστήνει στις γυναίκες να απαντήσουν κάτι σαν κι αυτό, ώστε να κάνουν το σύντροφό τους να αισθανθεί καλύτερα: «Μάλλον έχεις δίκιο, και θα πρόκειται για κάτι ασήμαντο, αλλά επειδή εγώ ανησυχώ λίγο, θα το εκτιμούσα εάν σε έβλεπε ένας γιατρός. Θα σου κλείσω εγώ το ραντεβού!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου