Γίνεται ένας άντρας να είναι φίλος με μια γυναίκα; Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γίνεται ένας άντρας να είναι φίλος με μια γυναίκα; Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, που αρκετοί λένε ναι αφού σκέφτονται την κολλητή που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά και ο καθένας τώρα έχει την σχέση του, δίνει η επιστήμη.

Όχι και πάλι όχι. Αυτή είναι η ρητή και κατηγορηματική απάντηση μια νέας έρευνας που έγινε σε 6.500 άτομα απ’ το site κοινωνικής δικτύωσης MeetMe. Περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έχουν φαντασιωθεί να κάνουν sεx με τον καλύτερο τους φίλο του αντίθετου φύλου, ενώ σχεδόν το 40% δήλωσε πως το έχει κάνει κιόλας. Την ίδια ώρα, τα 2/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα το έκανε αν παρουσιαζόταν η κατάλληλη ευκαιρία.

Ίσως, όμως, έχει να κάνει τελικά με το φύλο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Robin Dunbar, οι γυναίκες λειτουργούν αρκετά διαφορετικά απ’ τους άντρες. Αυτό που διαπίστωσε στη μελέτη του, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι ότι τα κορίτσια βλέπουν τους καλύτερους τους φίλους ως αδέλφια ή κάτι σαν αδελφές ψυχές, ενώ τα αγόρια ανάλογα με το τι τους βολεύει.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Dunbar οι γυναίκες προσπαθούν να κρατήσουν τις φιλίες τους ακόμη και απ’ το τηλέφωνο ή το Facebook, όταν αλλάξει η καθημερινότητά τους για λόγους όπως οι σπουδές, ενώ τα αγόρια συνήθως επιλέγουν τρία – τέσσερα άτομα για να πηγαίνουν στο γήπεδο ή για ποτά. Ή και τα δύο. Και σύμφωνα με τη μελέτη δεν έχουν τόση εξάρτηση με το τηλέφωνο.

Παρότι μπορεί να έχουν περάσει χρόνια φιλίας με κάποια κοπέλα, να μοιράζονται μαζί αρκετά πράγματα, κάποια στιγμή ο άντρας συνηθίζει να αραιώνει την επικοινωνία. Αυτό συμβαίνει όταν θα βρει μια κοπέλα, πόσο μάλλον αν αποφασίσει να προχωρήσει μαζί της πιο σοβαρά και να συγκατοικήσει. Μπορεί να απομακρυνθεί επίσης επειδή η δουλειά του έχει αρκετές υποχρεώσεις και δεν βρίσκει πια χρόνο για να τον αφιερώσει σε κάτι πλατωνικό. Μπορεί να σου ακούγεται αρκετά επικριτικό, αλλά αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε με την έρευνα του ο καθηγητής Ψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου