Ξενάγηση στις ομορφιές της Ξάνθης και της Παλιάς Πόλης για Ταξιδιωτικούς Πράκτορες από Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία, από τον Δ. Κασαπίδη, Ιστορικό και αξιότιμο στέλεχος της Κοινωνίας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ομορφιές της Ξάνθης αλλά και στην Παλιά Πόλη, είχαν Τουριστικοί Πράκτορες από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πολωνία. Στον Ρόλο του Ξεναγού ο γνωστός ιστορικός και αξιότιμος συμπολίτης μας Δ. Κασαπίδης, ο οποίος αποδέχθηκε χωρίς να το σκεφθεί, την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη και ανέλαβε αυτό το δύσκολο κομμάτι αφιλοκερδώς.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη, τον οποίον και ευχαριστώ θερμά, είχα την ιδιαίτερη τιμή να ξεναγήσω αφιλοκερδώς στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία. Ευχαριστώ θερμά λοιπόν τις κ. Yaprak Gurdal από τη Τουρκία, Susanne Nows από την Ιταλία και Anna Plebanek από την Πολωνία καθώς και τους κ.κ. Παναγόπουλο Γεώργιο από τη Π.Ε. Έβρου, τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού κ. Τσώνη Αθανάσιο και την κ. Γεωργία Καψάλα από την εταιρεία Choose για την χαρά που μου έδωσαν να τριγυρίσω μαζί τους στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και να τους γνωρίσω τις ομορφιές της.

Η αρχική μας συνάντηση έγινε στο Ρολόι και από εκεί κατευθυνθήκαμε στο Χατζιδάκειο απ’ όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από ψηλά την παλιά και τη νέα Πόλη. Ακολούθως είδαν το ναό του Αγίου Βλασίου, τα αρχοντικά των οικογενειών Καραμπέτση, Βαληξόγλου, Μιχάλογλου, Μεταξά, Σαραλέκου, τον ναό του Αγίου Γεωργίου και τα αρχοντικά Στάλιου, Χασιρτζόγλου, το παλαιό Δημαρχείο, τα αρχοντικά Κουγιουμτζόγλου, Καλευρα Ματσίνη, Μιχαλόπουλου, τον μητροπολιτικό ναό και την εκκλησία του Καβακίου. 

Μετά την έξοδό μας από την έξοδο των τειχών της Βυζαντινής Πόλης της Ξάνθειας, προσέφερα σε έκαστον από ένα σετ με ποικιλίες γλυκών της Ξάνθης από τοπικό κεντρικό ζαχαροπλαστείο ώστε να θυμούνται ως μια γλυκιά ανάμνηση την Ξάνθη. Κατόπιν επισκεφτήκαμε και τον πρόεδρο του συλλόγου των Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ιερόπουλο, όπου είχαν μια σύντομη συνάντηση και δώσαμε ραντεβού στο μέλλον όταν θα επισκεφθούν με γκρουπ από τις χώρες τους την Ξάνθη ώστε να τα ξαναπούμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου