Περισσότερες Κυριακές με ανοικτά καταστήματα σκέφτεται η κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αντιδρά ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης

  • Νίκος Τσάβας:

«Είμαστε αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η κυριακάτικη αγορά δεν εξυπηρετεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά μόνον τα ισχυρά συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων και των εμπορικών κέντρων»

Υπό σκέψη για την αύξηση του αριθμού των Κυριακών του έτους, στις οποίες θα επιτρέπεται να λειτουργούν πανελλαδικά τα εμπορικά καταστήματα, βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Η συγκεκριμένη κίνηση, είχε εξεταστεί παλαιότερα, μάλιστα βρισκόταν στο τελικό στάδιο σχεδιασμού προκειμένου να υλοποιηθεί, ωστόσο είχε ανασταλεί καθώς παρεμβλήθηκε η πανδημία και το πολύμηνο κλείσιμο του λιανεμπορίου το 2020 και το 2021.

Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει ένα τμήμα εμπορικών επιχειρήσεων που επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα όμως υπάρχει και μια σημαντική μερίδα των εμπόρων, η οποία αντιδρά στο ενδεχόμενο αύξησης των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα καθώς θεωρούν ότι τα λειτουργικά έξοδα, ξεπερνούν τα προσδοκώμενα έσοδα.

Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, πάντως, στο θέμα της κυριακάτικης αγοράς είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει όλα τα χρόνια που έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου